Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

BURGERS' ZOO BESTE DAGATTRACTIE VAN NEDERLAND

Arnhems dierenpark door consumenten gekozen als winnaar ToerNed Award

Burgers' Zoo in Arnhem is door consumenten gekozen tot beste attractie van Nederland in 2008 en heeft daarmee de ToerNed Award gewonnen, de jaarlijkse onderscheiding van de Nederlandse federatie van dagattractiebedrijven voor 'het leukste dagje uit'. "We zijn apetrots op onze uitverkiezing", aldus directeur Alex van Hooff in een eerste reactie. Voor de ToerNed Award waren negen dagattracties genomineerd.

Apetrots
Directeur Alex van Hooff van het Arnhemse dierenpark is buitengewoon blij met deze uitverkiezing. "Burgers' Zoo heeft de afgelopen jaren wederom een enorme vernieuwingsslag uitgevoerd. Met als laatste succesnummer de Rimba, een nieuw leefgebied met meerdere diersoorten bij en door elkaar, dat het publiek enorm blijkt aan te spreken." Van Hooff vervolgt: "De toekenning van de prijs, waarbij de keuze van de consument de doorslag gaf, is voor ons een geweldige beloning en erkenning. We zijn er met zijn allen apetrots op."

Jaarlijkse prijs
De ToerNed Award is een jaarlijkse prijs voor dagrecreatiebedrijven die zich op bijzondere wijze onderscheiden. De prijs is in het leven geroepen door ToerNed: een federatie van ruim veertig dagrecreatiebedrijven in binnen- en buitenland, die samenwerken op het gebied van promotie en kennisuitwisseling. De federatie is in 1970 opgericht.

Doorslag
Voor het eerst gaf dit jaar de stem van de consument de doorslag bij de toekenning van de wisseltrofee, een kunstwerk van de beeldend kunstenaar Ton Freens. De winnaar werd uiteindelijk vastgesteld op basis van een online enquête onder meer dan 100.000 bezoekers van www.attractiewijzer.nl en www.daytrip.nl, die zich konden uitspreken over de door ToerNed voorgedragen nominaties.

Origineel en aantrekkelijk
De bijzondere waardering kreeg Burgers' Zoo onder meer voor de originaliteit en aantrekkelijkheid van de vernieuwde leefgebieden voor de dieren, de productvernieuwing, innovatie op het gebied van zakelijke events, vernieuwingen in het productconcept (productontwikkeling) en het algehele kwaliteitsniveau van de dagattractie.

Voor meer informatie betreffende dit persbericht kunt u contact opnemen met:

Bas Lukkenaar, Interne en Externe Communicatie, Burgers' Zoo,

Tel. 026 - 353 72 11 of e-mail: b.lukkenaar@burgerszoo.nl