Ingezonden persbericht


Rotterdams elfde schoolsportvereniging in Bloemhof

De nieuwste schoolsportvereniging van Rotterdam is gevestigd in Bloemhof, een wijk in deelgemeente Feijenoord. Dinsdag trapten 200 kinderen samen met balvirtuoos Soufiane Touzani 'Schoolsportvereniging Bloemhof' af. Met de aftrap van 'SSV Bloemhof' is de derde schoolsportvereniging die deze maand is gelanceerd. Het aantal schoolsportverenigingen in Rotterdam komt daarmee op elf.

Door Schoolsportvereniging Bloemhof kunnen kinderen van basisschool De Sleutel structureel vlakbij huis sporten. De basisscholieren worden via de schoolsportvereniging automatisch lid van één van de deelnemende sportverenigingen. Bij 'SSV Bloemhof' kunnen de kinderen kiezen uit voetbal (Maasstad Tediro), hockey (Tempo '34), judo (SV Hagendoorn) en turnen.

De afgelopen periode hebben 70 kinderen van De Sleutel deelgenomen aan proeftrainingen van de schoolsportvereniging. Directeur Cor van Pelt: "Dat is ruim een derde van het aantal kinderen dat kon meedoen. Het tekent het enthousiasme van de kinderen voor sport. We verwachten binnenkort de eerste tientallen leden bij sportverenigingen aan te melden."

Na de proeftrainingen worden de kinderen lid van de schoolsportvereniging. Zodra ze de sport onder de knie hebben, gaan ze meedraaien in de reguliere competities. Dat betekent dat ze in het weekend competitiewedstrijden spelen bij clubs waar ze doordeweeks training van krijgen. Van Pelt: "Het structureel laten sporten van kinderen is één van de belangrijkste doelen van De Sleutel met de Schoolsportvereniging. Ook willen we op deze manier ouders optimaal bij sport en de school betrekken. En dat is nodig, want in onze wijk zijn amper sportvoorzieningen waardoor de sportparticipatie erg laag is."

Rotterdam Sportsupport is organisator van de Schoolsportvereniging. Eerder zijn in Katendrecht, Afrikaanderwijk, Pendrecht, Beverwaard, Schiemond, Lombardijen, Hordijkerveld, Het Nieuwe Westen, Crooswijk en Het Liskwartier schoolsportverenigingen opgezet. Deze eerste acht Rotterdamse schoolsportverenigingen kenden een flitsende start. Ruim 800 kinderen zijn inmiddels lid geworden. Rotterdam Sportsupport heeft als doel nog dit jaar vijftien schoolsportverenigingen in de stad operationeel te hebben.

Meer informatie over schoolsportverenigingen: www.schoolsportvereniging.nl.