Amsterdam RAI

Persbericht Press Release

SAFETY & SECURITY AMSTERDAM 2009: EEN GROOT SUCCES VOOR DE BRANCHE

Amsterdam, 24 april 2009 - De tweede editie van Safety & Security Amsterdam (SSA) is succesvol verlopen. De exposanten toonden een compleet aanbod van de markt en onder de bezoekers was meer dan 70 procent eind- of medebeslisser. Ruim 8.100 bezoekers passeerden de entree van het nationale vakevenement voor beveiliging en (brand)veiligheid. Dit is een lichte stijging ten opzichte van de 7.700 bezoekers in 2007. Daarmee is het evenement uitgegroeid tot hét nationale platform voor de branche. Tijdens het evenement werden voor de tweede keer de SSA Awards uitgereikt. SSA 2009 vond plaats van 21 tot en met 23 april in Amsterdam RAI en werd georganiseerd door Amsterdam RAI onder auspiciën van de VvBO (Verbond van Beveiligingsorganisaties).

SSA volwassen geworden
"SSA wordt gedragen door de gehele branche en dat is goed te merken", aldus Robert Johnson, senior product manager Amsterdam RAI. "In deze moeilijke tijden was het evenement net zo groot als twee jaar geleden, met zelfs iets meer exposanten. Dat het evenement nu al volwassen geworden is, blijkt uit de toename in het aantal bezoekers. Gedurende drie dagen is SSA het centrum van de branche geweest. De belangrijkste vraagstukken zijn uitvoerig aan de orde geweest, met name de overgang van analoog naar IP-toepassingen. Een bijzonder boeiend programma op het Debatplein heeft veel discussie doen oplaaien. Johnson besluit: "Wij kijken terug op een evenement waar beveiliging en brandveiligheid volledig in de schijnwerpers hebben gestaan. De eerste reacties van zowel exposanten als bezoekers zijn bijzonder positief en hier hebben alle partijen baat bij". Erwin Schoemaker, voorzitter van de Taskforce Beurs VvBO/Amsterdam RAI, vult aan: "Een beursbezoek aan SSA 2009 was wederom de beste manier voor een nationale safety and security update in één dag".

Beslissers ruim vertegenwoordigd
SSA 2009 trok een kwalitatief hoogwaardig publiek, zo blijkt uit de gegevens van de bezoekersregistratie. Van alle bezoekers is ruim 70% eind- of medebeslisser als het gaat om investeringen of aanschaf van producten door hun bedrijf of organisatie. Richard Franken, commercieel directeur van Trigion Beveiliging, is zeer tevreden over de kwaliteit van de bezoekers: "Er was een continue aanbod van serieus en geïnteresseerd publiek". Patrick van der Leelie van NVD Beveiligingsgroep sluit zich hierbij aan: "Onze eerste beursdeelname is bijzonder geslaagd. Ik heb het gevoel dat we dit eerder hadden moeten doen". Ook Pedro Willaert van Wilcon Security is zeer tevreden over SSA 2009: "Ik vond het grandioos. De beurs is als een turbo gegaan".

Tevredenheid
Veel bedrijven grepen SSA aan om er hun nieuwste producten te lanceren. De beurs telde dan ook een indrukwekkend aantal primeurs. Dit gold onder andere voor Gallagher Security Management Systems, die hun noviteit Vision-TimeWeb op de beurs introduceerden. Vision Time is een innovatie waarmee personeelsinformatie rechtstreeks vanuit het Cardax Security Management Systeem naar een groot beeldscherm of naar PC schermen wordt gestuurd. General Manager Thom Merkus: "Er is veel interesse getoond voor ons product en we hebben positieve reacties ontvangen, met name met betrekking op de breedte en de diepte van onze integraties."

SSA Awards
Op dinsdagavond 21 april werden tijdens het SSA Awards Diner in het Elicium van Amsterdam RAI de winnaars bekendgemaakt van de SSA Awards 2009. In de categorie Producten kwam de 'OV-View: streaming video voor het openbaar vervoer' van Tedas uit Brummen als winnaar naar voren. In de categorie Projecten werd de prijs toegekend aan 'SDR(TM) Search - Detect - React (TM)' van de Politieacademie en Koninklijke Marechaussee Schiphol. De SSA Awards werden voor de tweede keer uitgereikt. Het zijn prestigieuze prijzen die een stimulans vormen voor verdere innovatie in de beveiligings- en veiligheidssector.

Debatplein druk bezocht
Tijdens SSA 2009 werden op het centrale Debatplein gedurende drie dagen debatten gevoerd tussen prominente sprekers over actuele onderwerpen. Er was veel belangstelling voor de thema's over beveiliging en veiligheid die op dit plein aan bod kwamen. Bovendien was het een ontmoetingsplek voor zowel exposanten als bezoekers.

De Dag van de Installateur
De beurs organiseerde dit jaar een speciale Dag van de Installateur op woensdag 22 april. De overgang van analoge naar digitale lijnen, waarbij IP (internet protocol) een centrale rol speelt, krijgt de komende jaren volop aandacht in de branche. De brancheorganisaties UNETO-VNI (vakgroep Beveiliging), VEB en VEBON hebben in samenwerking met de providers en Amsterdam RAI hard gewerkt aan het AOIP Stappenplan. Deze praktijkgerichte instructie is door de keten speciaal ontwikkeld voor de beveiligingsinstallateur. Op 22 april werd dit unieke stappenplan voor de installateur gepresenteerd. Ook op het Debatplein is het onderwerp 'Alarm over IP' goed onder de aandacht gebracht. Will Spoor, directeur van EuroPAC Alarmcentrale en lid van de werkgroep AOIP-support: "Dit was een start. Alleen sámen kunnen we de keten sterker maken. Vanaf nu houden we elkaar op de hoogte en kan de installateur zijn vragen stellen aan de werkgroep via www.aoipsupport.nl. Doel is om samen op weg te gaan naar de mijlpaal van tenminste 50.000 AOIP aansluitingen op 15 april 2010. Het behouden van onze gezamenlijke klant staat daarbij centraal".

SSA Conference 2010
Ook in 2010 staat er een evenement op stapel waar professionals uit de branche elkaar kunnen ontmoeten. Op 14 april 2010 vindt in het Congrescentrum van Amsterdam RAI de Safety & Security Amsterdam Conference plaats. Dit congresgedreven evenement zal bestaan uit een aansprekend congresprogramma en bescheiden expositieprogramma. De eerstvolgende editie van het tweejaarlijkse vakevenement Safety & Security Amsterdam staat op het programma voor 22 tot en met 24 maart 2011 in Amsterdam RAI.

Noot voor de redactie /