Wegener NV

P E R S B E R I C H T

Overeenstemming over AD NieuwsMedia, PLM en drukkerij Den Haag

Koninklijke Wegener NV en PCM Uitgevers BV hebben hun gesprekken over AD NieuwsMedia BV afgerond. Wegener verkoopt haar aandelenpakket in AD NieuwsMedia BV aan PCM Uitgevers. In samenhang hiermee koopt PCM Uitgevers de drukkerij Wegener NieuwsDruk West in Den Haag. Wegener heeft een 37% economisch belang en 50% zeggenschap in AD NieuwsMedia BV. De drukkerij in Den Haag is volledig eigendom van Wegener. Tegelijkertijd koopt Wegener 100% van de aandelen in PCM Lokale Media BV.

Voor Wegener, marktleider in huis-aan-huis media, vormen de bladen van PCM Lokale Media een versterking. PCM Lokale Media geeft in Zuid-Holland 27 weekbladen uit, die gratis huis-aan-huis worden verspreid. De gezamenlijke oplage bedraagt circa 1,1 miljoen exemplaren per week. Wegener produceert wekelijks ruim 225 nieuwsbladen en huis-aan-huiskranten met een gezamenlijke oplage van circa 8,6 miljoen exemplaren.

De verwachting is dat de voorgenomen transacties voor de zomer kunnen worden afgerond; dit is ondermeer afhankelijk van advisering medezeggenschap, goedkeuring van de Nederlandse Mededingingsautoriteit, goedkeuring Raden van Commissarissen en aandeelhouders en definitieve transactiedocumentatie.

Apeldoorn/Amsterdam, 24 april 2009

Raden van Bestuur
Koninklijke Wegener NV en PCM Uitgevers BV

Noot voor redactie;