Gemeente Rotterdam

Burgemeester Aboutaleb heeft besloten café Laurenshof voor een periode van 6 maanden te sluiten.

In de nacht van vrijdag op zaterdag 11 april 2009 heeft zich in en voor het café een ernstig schietincident voorgedaan. Hierbij zijn drie gewonden gevallen en is de beheerder van het café dodelijk getroffen. De dader is door de politie aangehouden.

De burgemeester heeft besloten de vrijwillige sluiting om te zetten in een verplichte sluiting, omdat de openbare orde en het woon- en leefklimaat in de omgeving van de Laurenshof door het incident ernstig is geschokt. Een dergelijk schietincident versterkt de onveiligheidsgevoelens van direct omwonenden en de bezoekers van de inrichting, terwijl juist al het mogelijke wordt gedaan om het woon- en leefklimaat van bewoners te verbeteren.

De dag na het schietincident is de eigenaar akkoord gegaan met een vrijwillige sluiting voor de periode van twee weken. Afgelopen week heeft overleg met de eigenaar plaatsgevonden. Tijdens dit overleg zijn geen feiten en omstandigheden naar voren gekomen waardoor van een langduriger sluiting kan worden afgezien. De duur van de sluiting is dan ook gericht op het herstellen van de openbare orde en het terugkeren van de rust in de omgeving van de inrichting.

Bron: Bestuursdienst, 24-04-2009