CDA

De Pater: Mensen met korte lontjes heropvoeden

Mensen die zich agressief opstellen tegenover publieke ambtsdragers als agenten, buschauffeurs en ambulancebroeders, moeten worden heropgevoed.

CDA-kamerlid Marleen de Pater heeft deze week gezegd de onderlinge omgangsvormen tussen Nederlanders een groot zorgpunt te vinden. Niet alleen ambtsdragers, maar iedere Nederlander komt in aanraking met asociaal gedrag. âEen meisje dat voorrang heeft in het verkeer en dit ook neemt kreeg de middelvinger van de automobilist die even moest wachtenâ, schetste De Pater. âDeze kant moet het dus niet op in Nederland.â Het CDA-kamerlid pleit voor een publiekscampagne tegen dit asociale gedrag. Deze campagne zou moeten aansluiten bij de SIRE-campagne die op dit moment al bestaat en ingaat op asociaal gedrag dat Nederland onbewust hebben.

âVeel Nederlanders gedragen zich echter asociaal en doen dit bewustâ, aldus De Pater. âDaartoe moeten we maatschappelijke krachten verenigen en moeten ouders, scholen, verenigingen en maatschappelijke organisaties het goede voorbeeld geven en corrigerend optreden.â
---