LLiNK

Leden Raad van Toezicht LLiNK stellen functie beschikbaar

Tijdens de vergadering van de Ledenraad van LLiNK dd 23 april 2009, heeft de Raad van Toezicht verantwoording afgelegd over zijn functioneren als toezichthouder. De leden van de Raad van Toezicht hebben vervolgens zelf hun zetels ter beschikking gesteld, in het belang van de toekomst van LLiNK. Hiermee heeft de Raad de ruimte gecreëerd voor het benoemen van nieuwe toezichthouders. De bewindvoerder van LLiNK heeft laten weten het te betreuren dat in de pers de Raad van Toezicht op ongemotiveerde wijze in diskrediet is gebracht, wat niet strookt met zijn eigen bevindingen. Hij heeft daarvan het Commissariaat voor de Media en de Nederlandse Publieke omroep op de hoogte gesteld.

LLiNK wil een eerlijke kans om fouten uit het verleden te herstellen. De nieuw te benoemen Raad van Toezicht zal erop toezien dat het bezuinigingsplan dat LLiNK samen met de bewindvoerder heeft opgesteld, nauwgezet wordt uitgevoerd. Ledenraad, bewindvoerder, directie en Raad van Toezicht hechten er aan vast te stellen dat dit besluit niet onder druk van de kritiek van buitenaf tot stand is gekomen.

LLiNK
LLiNK wil met haar programma's op radio, televisie, internet en met haar overige activiteiten zoveel mogelijk kijkers, luisteraars en leden informeren, inspireren en activeren om een bijdrage te leveren aan een duurzame, eerlijke en zorgzame wereld.


----------------------------------------


Noot voor de redactie,