Ingezonden persbericht


Paddock loopt vol voor Paddock Show

De eerste Superbike paddock show is een groot succes geweest. Bij deze show in nieuwe stijl waren alle rijders van het wereldkampioenschap Superbike aanwezig. De fans werden verwend met interviews, handtekeningensessies en posters van de rijders. Verder was de hele paddock geopend voor het publiek. Dé kans voor de motorfan om een kijkje te nemen in de keuken van hun favoriete team.

Voor het podium in de speciale tent van de Hannspree Paddock Show verzamelden de fans zich om de rijders te ontmoeten. TT-omroeper Diederick Vries introduceerde alle rijders. In de tent bewonderden de fans alle motoren uit de Superbike klasse die in de tent opgesteld stonden. Een kale Suzuki die aangesloten was op een Playstation diende in de tent als racesimulator.

Niet alleen het publiek genoot van de show, maar ook de rijders genoten van de aandacht van de fans. Voor velen is Assen een favoriete bestemming, mede door de altijd enthousiaste fans. Ben Spies racet dit jaar voor het eerst op het Drentse circuit. De nieuwe Yamaha rijder moet dit jaar veel nieuwe circuits leren kennen. Geluk voor hem dat de Playstation is uitgevonden. "Ik voelde me op de Playstation erg goed op de baan", aldus Spies. "Het is een goede baan die altijd garant staat voor spannende races."

Tijdens de Paddock show werd duidelijk dat het een spannend weekend gaat worden. Ducati rijder Noriyuki Haga gaat voor de dubbele overwinning. Ben Spies wil zijn slechte weekend in Valencia meer dan goed maken en het Ten Kate team wil de weg naar het podium terug vinden. Dan moeten ze wel afrekenen met de nieuwe teams van BMW en Aprilia. Zij willen de gevestigde orde maar al te graag van hun voetstuk stoten.

Eerste vrije trainingen en Tijdtrainingen verreden

De eerste vrije training van het wereldkampioenschap Superbike is voor een aantal rijders verre van vlekkeloos verlopen. Hopkins raakte door nog onbekende oorzaak van de baan tussen 'de Bult' en 'Mandeveen'. Hopkins ontwrichte zijn heup en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Niet alleen voor Hopkins waren er problemen in de vrije training.

De motor van Ten Kate rijder Carlos Checa vatte vlam door een elektrisch probleem. De eerste kwalificatietraining van de Superbike dit weekend is veel rustiger verlopen dan de eerste vrije training vanmorgen. Wederom noteerde Ben Spies de snelste tijd. Met 1.38.747 was hij bijna een seconde sneller dan zijn tijd van vanmorgen.

Barry Veneman realiseerde in de trainingen een voorlopige 8e tijd, daarmee is hij niet tevreden, maar ziet volgens eigen zeggen wel mogelijkheid voor beter prestaties. De andere vaste rijder in deze Supersport klasse, Arie Vos zal uit een ander vaatje moeten tappen dan bij deze vrije trainingen. De Ossenaar gaat voor een top 10 klassering, maar is daar met zijn voorlopig 21ste plaats ver van verwijderd. Marcel Nieuwenhuis, Kervin Bos en Twan van Poppel hebben de respectievelijke 26e, 27e en 31e tijd gereden. (Alle resultaten van de eerste trainingen staan op de internetsite www.tt-assen.com)

Schouten wil podium rijden
Een goed verloop van de eerste vrije training voor Raymond Schouten op zijn thuis circuit. Ondanks een overstap van verschillende motoren én van Dunlop banden naar Pirelli, is de derde plek in de vrije training niet onverdienstelijk. Sterker nog, dit is de beste eerste training uit Schoutens carrière. Het beste resultaat tot nu toe, was vorig jaar behaalt op het circuit van Monza. "Assen ligt me goed, met de druk van het thuisvoordeel kan ik tegenwoordig goed omgaan", aldus Schouten. "Ik moet in Assen goed rijden". (een meer uitgebreide reatie van Raymond Schouten staat op www.tt-assen.com)

Scholenproject TT Circuit Assen groot succes
Ruim 800 kinderen van 12 verschillende basisscholen hebben het TT circuit van Assen bezocht. Voor het eerst is er voor alle basisschoolkinderen van groep acht uit Assen een scholenproject georganiseerd. De kinderen genoten van een prachtige trainingsdag op het circuit.

In grote getale kwamen de kinderen op de fiets naar het circuit en hebben de trainingen kunnen bekijken vanaf de Geert Timmer tribune. Met een goed gevulde 'goodiebag' hebben de kinderen zich daar uitstekend vermaakt. Meerdere malen ging de 'wave' over de tribune. Kortom; het scholenproject is geslaagd en volgens de leerlingen en leerkrachten voor herhaling vatbaar! Op de internetsite van het TT Circuit, www.tt-assen.com staat een filmpje van het scholenproject.

Tijdschema Zaterdag 25 april

TIMING DUR. CATEGORY PROGRAM
09.00 - 09.30 30' SUPERSTOCK 1000 FREE PRACTICE

09.45 - 10.30 45' W SUPERSPORT FREE PRACTICE

10.45 - 11.30 45' WSBK QUALIFYING PRACTICE

11.45 - 12.15 30' SUPERSTOCK 600 FREE PRACTICE

12.25 - 12.50 25' PIT WALK PIT WALK
13.00 - 13.45 45' W SUPERSPORT QUALIFYING PRACTICE

14.00 - 14.45 45' WSBK FREE PRACTICE
15.00 - 15.12 12' WSBK SUPERPOLE (1)
15.19 - 15.31 12' WSBK SUPERPOLE (2)
15.38 - 15.50 12' WSBK SUPERPOLE (3)
16.10 - 16.40 30' SUPERSTOCK 1000 QUALIFYING PRACTICE

16.55 - 17.25 30' SUPERSTOCK 600 QUALIFYING PRACTICE

17.40 - 18.10 30' Int. Dutch Superbikes QUALIFYING PRACTICE 18.20 - 18.40 20' PIRELLI GO SBK

Nieuwe Superpole SBK 2009
De zogenaamde Superpole (kwalificatie) wordt het SBK 2009 seizoen in 3 sessies verreden:
1e sessie: De snelste 20 coureurs uit de training rijden 12 minuten. De langzaamste 4 coureurs vallen af.

2e sessie: De overgebleven 16 coureurs rijden weer 12 minuten. 8 coureurs vallen af.
3e sessie: Laatste 8 coureurs rijden 12 minuten, voor de voorste startrij.

-einde persbericht-

Peter Schorer
(Press Officer, Marketing & Communicatie)
P.O. Box/Postbus 150
9400 AD Assen
Netherlands
Tel. 0031 (0) 592 380380
p.schorer@tt-assen.com
www.tt-assen.com