Smeltkroes Brussel - Lente aan het kanaal

20/04/2009 17:54

Christa Reniers bvba

Brussel zoals het is.

Wie van Brussel houdt, weet het.

Er zijn wijken in en om het centrum van de stad waar het echte, internationale, 'smeltkroes' gevoel in de straten hangt zoals je dat enkel in Londen, Berlijn en New York ervaart.

Eén van die wijken is de zone rond het kanaal, aan het laatste stukje van de Dansaertstraat.

De laatste maanden en weken beweegt er heel wat. De heraanleg van de kades van het kanaal, tussen het Saincteletteplein en de Ninoofse poort, is aangevat. Heel wat kleinschalige ondernemingen zijn de laatste jaren ontstaan, heel wat ateliers en werkplaatsen draaien er op volle toeren.

Op vrijdag 24 april van 18 tot 22 uur openen een 30 tal zaken hun deuren om het publiek te laten proeven van hun verborgen schatten.

De cafés De Walvis en Cafe Modele programmeren een kleine party, verschillende mode-ateliers en winkels blijven extra lang open met een 'special treat' voor de bezoekers.

De mediterrane vishandel 'Nightfish' plant een BBQ, voor de walvis staat 'the fish caravan' en wordt een pre-release voorgesteld van de nieuwe wijkkrant 'Journal Kanal'.

Maar ook rond de Varkensmarkt en aanpalende straten kan het leuk worden. Zo is er bv. een surprise concert bij de fantastische 'hair-dude' Cut me.

Voor een intieme ontdekkingstocht door een stukje Brussel met een mooie toekomst: één avond, één buurt.

Contact:

Francis Mistaen

gsm 0475 91 22 38

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel