Expirimenteel Berlin Ruft An! komt met avontuurlijk programma.

22/04/2009 13:32

Stichting The Generator

Als een Berlijnse variant op London Calling, begon het Haagse Paard van Troje i.s.m. stichting The Generator (bekend van het TodaysArt festival) twee jaar geleden met Berlin Ruft An!, het omni-genre mini-festival voorzien van een zorgvuldig geselecteerde representatie van de huidige muziekscene in cultuurmekka Berlijn. Aanstaande vrijdag 24 april is het tijd voor de derde editie.

Dit jaar zijn er optredens van Cobra Killer, Hildur Gudnadóttir feat.

BJNilsen, Stewart Walker, Guido Möbius, dbZwoVier, DJ Markus Detmer, Monsters of Cockrockdisco (met Nero's Day At Disneyland, Duran Duran Duran, DJ Donna Summer & Glowstyx) en O Tannenbaum (met Mark Boombastik, Kornreiniger en IMLER).

Berlin Ruft An! opent met een optreden van Hildur Gudnadóttir (Touch / Bedroom Community), een celliste en componiste die op deze avond haar nieuwe cd 'Without Sinking' zal presenteren. Hildur, voorheen bekend als Lost In Hildurness, is bekend van haar samenwerkingen met Mùm, Pan Sonic, Animal Collective, Hafler trio, Jóhann Jóhannsson, SchneiderTM, Ben Frost en vele anderen. Op deze avond zal ze spelen met field recording artiest en performer BJ Nilsen; delicate duetten betoveren de sombere vervoering van multi tracked cello - waarbij Gudnadóttir's live performance wordt versterkt door laptop loops.

Solo-artiest Guido Möbius, die net zijn nieuwe plaat "Gebirge" heeft uitgebracht, zet een uniek en intiem geluid neer, met een veelvoud aan effect pedalen en een gitaar. Ondanks zijn complexe stukken blijft er altijd een groove factor, waarbij hij vooral gebruik maakt van poly- ritmische percussie patronen en continu wisselende harmonieën.

Het beruchte duo Cobra Killer (Gina D.Orio & Annika Trost), ook met een nieuwe cd in het vooruitzicht, zal de grote zaal van het Paard met hun apocalyptische avant-punk en 60's invloeden flink doen opschudden.

Stewart Walker (Persona / Tresor) daarentegen is een rusteloze innovator die een waardevolle invloed heeft gehad op de ontwikkeling van minimal techno. Walker, die net zijn nieuwe plaat "Stundenzimmer" heeft uitgebracht, speelt normaal zijn live-sets niet voor drie uur 's nachts, maar nu zal hij als contrapunt de avond in de grote zaal flink gaan opzwepen.

DJ Markus Detmer, labelmanager van Staubgold zal met zijn Berlijnse concertkennis de juiste pulse tussen de acts aanleggen.

De click van O Tannenbaum zal, na een succesvolle showcase op TodaysArt 2008, terugkeren naar Den Haag. Olivier en Pieter zijn de mensen achter de O Tannenbaum kunst & concert ruimte in Berlijn en staan symbool voor de grote groep Nederlandse artiesten die naar Berlijn verhuizen om daar erg succesvol te worden. Verwacht een bonte mix van stijlen in dit programma, met optredens van experimentele beatboxer Mark Boombastik, fascinerende drummer IMLER en wilde karaoke- trash band Kornreiniger.

Als afsluiter van deze avontuurlijke avond zal in de kleine zaal het Berlijnse label Cock Rock Disco hun Monsters of Cockrockdisco tour afsluiten op Berlin Ruft An!! Duran Duran Duran (ook bekend van zijn werk op Planet Mu), aanstormend talent Nero's Day At Disneyland, Hollandsche glorie Glowstyx (Bong-Ra) en DJ Donna Summer (Jason Forrest) zullen de avond omtoveren tot een smeltkroes van breakcore, rave en een hybride van dans muziek tot in de late uurtjes.

http://berlinruftan.com/