Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen


03-04-2009: Toeristische beleving in eigen land staat centraal in nieuw programma

Wiekent Nederland, het nieuwe Bestemming Nederland

RTL, IDTV en NBTC hebben de koppen bij elkaar gestoken om tot een nieuw programma te komen rondom toeristische beleving in eigen land. Het resultaat is "WieKent Nederland!?" en wordt vanaf 25 april in veertien afleveringen uitgezonden op zaterdagavond om 19.00 uur bij RTL 4. Iedere week trekken twee verschillende duo's van Bekende Nederlanders het land in om de regio te ontdekken, een spel met elkaar te spelen en te strijden om de titel `Wiekent Nederland het beste?'

Nederland populair

Nederland is onverminderd populair als vakantiebestemming en biedt veel verrassends, moois, voor iedereen wat wils, van elke leeftijd en voor elke portemonnee. Ook `Bestemming Nederland' is de afgelopen 6 seizoenen razend populair gebleken en om de vele honderdduizenden kijkers ook dit seizoen te blijven verrassen, is "WieKent Nederland!?" ontwikkeld. Landal GreenParks, sponsor van het eerste uur, is ook nu weer bij acht van de veertien uitzendingen betrokken.

Toeristische beleving centraal

De toeristische beleving van Nederland staat centraal in "WieKent Nederland!?". Elke aflevering levert twee duo's van Bekende Nederlanders, die in een spel hun kennis van de verschillende regio's testen. Een spel dat niet alleen hun kennis van de regio test, maar ook aanzet om de bezochte regio nog beter te leren kennen en te beleven. Het programma begint met een uitgebreide introductie van de regio. Daarna reizen de BN-ers kriskras door de regio en doen ze verschillende locaties aan. Ondertussen kan de kijker genieten van de mooie omgeving en krijgen zij aanvullende informatie en tips voor extra activiteiten in de regio.

Concurrerende BN-ers

De duo's die het spel spelen zijn concurrerende collega's van elkaar. Naast de spannende strijd die ongetwijfeld losbarst tussen de BN-ers, worden de mooiste plekjes van de regio getoond en beleefd. Dit gezellige zaterdagavond familieprogramma wordt gepresenteerd door Nicolette van Dam.