Gemeente Teylingen

Wie kleurt de mooiste Koning Arthur?

09 april 2009

Op 25 april is het Bloemencorso van de Bollenstreek. Het thema is `Beroemde Boeken'. De gemeente Teylingen heeft een eigen praalwagen met het thema `Koning Arthur en de Ridders van de Ronde Tafel'. Speciaal voor de kinderen in Teylingen heeft de gemeente een kleurwedstrijd georganiseerd.

De kleurplaat is uitgedeeld op de scholen. Je kunt de kleurplaat ook downloaden. De kinderen kunnen hun kleurplaat insturen tot 16 april 2009. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de eerste steek op woensdag 22 april om 15.00 uur in de Klinkenberghallen in Sassenheim.

Koning Arthur

Koning Arthur was in de middeleeuwen een koning in Engeland. Samen met andere ridders bestuurde hij het land. Ze vergaderden aan een grote ronde tafel.

De wedstrijd

Op alle scholen in de gemeente Teylingen zijn inmiddels kleurplaten uitgereikt met een afbeelding van Koning Arthur. Alle kinderen kunnen meedoen aan de kleurwedstrijd. De kleurplaten kunnen tot en met donderdag 16 april ingeleverd worden bij:

* het bestuurscentrum in
Voorhout


* het gemeentekantoor in
Sassenheim


* Het Trefpunt in Warmond

Extra kleurplaten en
prijzen

Extra kleurplaten zijn op alle drie de bovenstaande adressen te krijgen en zijn te downloaden.

Per leeftijdscategorie zijn er twee prijzen beschikbaar. De groepen zijn ingedeeld in: 0 t/m 5 jaar, 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar.

Prijsuitreiking

Een jury, bestaande uit wethouder Henriëtte Wilbrink, Rob van Wittmarschen van het Corsobestuur en Henk Lelieveld, kiest uit alle inzendingen de mooiste tekeningen. Burgemeester Sander Schelberg en Koning Arthur maken de prijswinnaars bekend tijdens het steken van de eerste bloemen op de praalwagen van Teylingen op woensdag 22 april om 15.00 uur in de Klinkenberghal in Sassenheim. Wij nodigen alle kinderen uit om verkleed als ridder of prinses naar de prijsuitreiking te komen. Op woensdag 22 april is de entree tussen 14.30 en 15.30 uur gratis voor de kinderen die meedoen aan de kleurplatenwedstrijd en hun ouders/begeleiders. De entree bedraagt normaal EUR 4,-