Gemeente Oldebroek


Grote sport- en beweegdag

Op 3 maart 2009 heeft het college van burgemeester en wethouders de Sportvisie Oldebroek 2009-2012 vastgesteld. Deze visie staat op de agenda voor de gemeenteraadsvergadering van 14 april 2009. De titel van de sportvisie is 'Tijd voor actie!' De komende weken verschijnt er een serie artikelen over en met (de) sport in Oldebroek. Het is de bedoeling om u te informeren wat er op sportgebied allemaal gebeurt. We vertellen u iets over het sportaanbod, de accommodaties, evenementen, onze plannen voor de sport en de communicatie daarover.

Kom zaterdag 25 april 2009 naar Kulturhus De Talter in Oldebroek en maak kennis met verschillende sport- en beweegactiviteiten voor mensen van 55 jaar of ouder. Het programma start om 10.00 uur en duurt tot 15.15 uur.

Programma
Verdeeld over de dag zijn er vier ronden waarin u deel kunt nemen aan de verschillende activiteiten. Per ronde kunt u kiezen uit zes of zeven verschillende activiteiten. Deskundigen op het gebied van sport en bewegen voor 55 plussers begeleiden u bij de activiteiten. Nieuwsgierig? Kom gerust even kijken.

10.00 uurOpening en beweegmarkt
10.45 uurStart ronde 1
11.45 uurStart ronde 2
12.30 uurPauze en beweegmarkt

13.30 uurStart ronde 3

14.30 uurStart ronde 4

15.15 uurAfsluiting

Activiteiten
In ronde 1 en 3 kunt u kennismaken met de volgende activiteiten: Conditietraining, senioren sportief, pilates, koersbal, fifty+ en elektrisch- en tandemfietsen. In ronde 2 en 4 kunt u kennismaken met de volgende activiteiten: 4XB (borst, buik, billen en benen), nordic walking, senioren sportief, MBvO (Meer Bewegen voor Ouderen), koersbal, fifty+ en elektrisch- en tandemfietsen. Tijdens iedere ronde krijgt u in 45 minuten de kans om kennis te maken met de activiteit. Terwijl u meedoet kunt u vragen stellen aan de instructeur.

Beweegmarkt
Weet u niet precies wat alle activiteiten inhouden? Speciaal voor u hebben we een beweegmarkt ingericht. Daar kunt u informatie krijgen over de organisaties en hun activiteiten. Uiteraard kunt u hier ook terecht met al uw vragen. In bovenstaand programma kunt u zien op welke tijden u daar terecht kunt.

Organisatie
De gemeente Oldebroek organiseert deze dag, in samenwerking met de beide ouderenstichtingen uit Wezep en Oldebroek. Samen met enkele (sport)verenigingen en organisaties is een aantrekkelijk programma voor u samengesteld. Deze sport- en beweegdag voor 55 plussers past in het gemeentelijk sport- en gezondheids- en seniorenbeleid en haakt in op de landelijke initiatieven ´start met´ en de ´nationale sportweek´.

Gratis
Deelname kost u helemaal niets! Alleen als u iets in de kantine wilt eten of drinken is dit voor uw eigen rekening.

Kleding
Trek gemakkelijk zittende/ sport(ieve) kleding aan vergeet uw sportschoenen niet!

Tot zaterdag 25 april in Kulturhus De Talter in Oldebroek.