Gemeente Teylingen

Bloemencorso Bollenstreek

Afsluiting A4/A44 tijdens Bloemencorso Bollenstreek

16 april 2009

De vijf wethouders Economische Zaken en Verkeer en Vervoer van de Bollenstreek- gemeenten Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Hillegom en Teylingen trekken de komende dagen gezamenlijk op om bij het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en de Tweede Kamer gehoor te krijgen voor de situatie rondom de afsluiting van de A4/A44 tijdens het Bloemencorso.

Ruim 1,2 miljoen bezoekers worden zaterdag 25 april verwacht in de Bollenstreek. Het merendeel van de bezoekers komt via de A4/A44 naar de Bollenstreek om het bloemencorso en de Keukenhof te bezoeken. Daarnaast is ook een deel van de N207 niet bereikbaar door de afsluiting van de A44. Juist in het weekend van de 24/25 april wordt de A44 voor werkzaamheden afgesloten.

Extra drukte wordt daarnaast ook nog verwacht bij de weidegang van tussen Kunst en Koe in Warmond, waar minister G. Verburg aanwezig zal zijn.

De afsluiting is juist in het drukste weekend voor onze regio onacceptabel. De vijf gemeenten in de Bollenstreek ondersteunen hiermee het protest van het Bloemencorsocomite. De wethouders hebben op zich genomen om in Den Haag stevig verzet aan te tekenen tegen de afsluiting van de A44 juist in dit weekend.