Gemeente Medemblik

Op Stoomsafari door de Tulpenvelden

Het is lente in Nederland! Kleurrijke bollenvelden laten zich van hun mooiste kant zien. Een van de plekken met de mooiste kleurenpracht is West-Friesland, in de kop van Noord-Holland. De historische stoomtrams van de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik maken in de meivakantie een spannende tijdreis door deze velden, midden in het `tulpen-hoogseizoen'. Van 25 april tot en met 3 mei 2009, organiseert het rijdende museum een uitgebreid programma met bovendien gratis toegang tot vele extra attracties in Medemblik. De ontdekkingstocht Stoomsafari maakt de tijdreis nog spannender...

Programma
Vanaf 25 april tot en met 3 mei vertrekken de trams om 11.00 uur en om 13.30 uur uit Hoorn naar Medemblik. Ze worden door `Bello' of een van de andere stoomlocomotieven getrokken, De historische veerboot `Friesland' vaart om 11.00 uur en om 15.00 uur vanuit Enkhuizen over het IJsselmeer naar Medemblik. In Medemblik geven tram en boot aansluiting op elkaar, maar het is ook mogelijk een retourrit maken met de stoomtram om de vele tulpenvelden onderweg extra goed te bekijken. Aansluitend rijdt tussen de stations Twisk en Medemblik een autobus naar het Stoommachinemuseum, Kasteel Radboud en Imkerij de Bijenstal te Medemblik.

Tijdens de tramrit kunnen de jongste bezoekers bovendien deelnemen aan de Stoomsafari. Bekijk tijdens de safari de collectie glimmende stoomlocomotieven van het museum, gooi de steenkolen op het vuur van de locomotief, sorteer onderweg de post en help de arbeider met het laden van de goederen. Verkleden kan ook, om er net zo uit te zien als een reiziger 100 jaar geleden!

Meer informatie
Met een dagkaart kan onbeperkt worden gereisd met stoomtram, boot en historische autobusdienst. Deelname aan de Stoomsafari is gratis. De toegang tot het kasteel, de imkerij en het Stoommachinemuseum te Medemblik is in de meivakantie ook gratis voor dagkaarthouders. Dagkaart volwassene: EUR 19,40; kind 4-12 jaar: EUR 14,40. Voor EUR 60,- is de voordelige gezinskaart verkrijgbaar. Een korte rit met de NS-trein tussen Hoorn en Enkhuizen maakt de Historische Driehoek Hoorn-Medemblik-Enkhuizen compleet (niet inbegrepen)

Stoomtram en boot vertrekken uit Hoorn en Enkhuizen naast de NS stations. Hier is volop parkeergelegenheid (Transferium). Meer informatie en de dienstregeling voor 2009: www.museumstoomtram.nl / Tel. 0229 - 21 48 62.