Universiteit van Tilburg

17 april 2009

Dag van de Filosofie
van Sloterdijk tot Studentenvrijplaats

Voor de doorgewinterde filosoof, de breed geinteresseerde burger en de nieuwsgierige student kent Tilburg sinds 2003 de Dag van de Filosofie. Op velerlei aandachtsgebieden wordt ingegaan op het overkoepelende thema Verzoening of Verzet?.

Is conflict de uitgangssituatie van de menselijke conditie en verzoening het hoopvolle perspectief? Mag iedereen geloven wat hij of zij wil? Welke rol mag religie spelen in het publieke domein? In hoeverre moeten we ons iets aantrekken van toekomstige generaties? Is geweld als middel te rechtvaardigen om een doel te bereiken? Wat leidt tot verlichting: respect of vrijheid? Zijn het menselijke en het goddelijke met elkaar te verzoenen?

Studentenvrijplaats
Wat wil jij kwijt over Verzoening ... of Verzet? Laat het zien op de studentenvrijplaats, waar studenten van allerlei snit hun werk kunnen tonen. Je hoeft je niet vooraf aan te melden of in te schrijven, tenzij je echt grootse plannen hebt. In de bovenzaal kun je een maquette of beeldhouwwerk(je) van eigen makelij kwijt. Ook kun je je presentatiemap neerleggen of los werk op papier laten zien (essays, gedichten, columns, tekeningen, etc.). Ook kunnen studenten afspreken met bekende of nog onbekende studenten en / of filosofen.

Zaterdag 25 april
13.30 - 22.30 uur, deur open vanaf 12.30 uur
Midi-theater, Heuvelring 108 Tilburg, routebeschrijving Kaarten 30 euro,
studenten t/m 27 jaar 15 euro
additioneel buffet 15 euro
Meer informatie: www.dagvandefilosofie.nl

Te gast zijn o.a.: Peter Sloterdijk, Donald Loose, Hans Achterhuis, Heikelien Verrijn Stuart, Willem Schinkel, Ad Verbrugge, Anton van Harskamp, Herman de Regt, Jos de Mul, Paul Cobben, Flip Bool, Bert van Roermund, Jenny Slatman, Herman de Regt, Geert Buelens, Koen Van Synghel, Bas Haring, Youssef Azghari en Meester & Meester.

En geniet verder van muziek, poezie, fotografie, architectuur, theater en een studentenvrijplaats.

Organisatie:
Studium Generale,
Centrum voor Wetenschap en Levensbeschouwing,
Faculteit Geesteswetenschappen,
en Avans Hogeschool

Info Studium Generale

Studium Generale zet zich in voor academische vorming op de UvT door het organiseren van symposia en cultuurworkshops.