Gemeente Dordrecht

Pianiste Klàra Würtz en sopraan Katalin Kàrolyi in Dordrecht Kunstkerk biedt podium voor twee dames van formaat

De Hongaarse pianiste Klàra Würtz verzorgt een avond met muziek uit haar geboorteland. Op het programma staan solowerken voor piano van Liszt en Bartók. De beroemde sopraan Katalin Kàrolyi begeleidt haar en zingt liederen van Kodàly en Ligeti, die speciaal voor haar zijn geschreven. Het concert is op zaterdag 25 april in de Kunstkerk en start om 20.00 uur.

Klàra Würtz ('65) begon op vijfjarige leeftijd al met pianospelen. Op haar veertiende werd zij toegelaten tot de Ferenc Liszt Musicacademy in Boedapest, waar zij studeerde aan de afdeling voor uitzonderlijk begaafde kinderen.

Zij kreeg diverse beurzen, won diverse prijzen als de Ettore Pozzoli pianocompetitie in Milaan en in Dublin bij de International Piano Competition. Zij trad onder andere op in diverse steden in Amerika, in Canada, in Europa en Indonesië. Op dit moment woont en werkt Klàra in Nederland. Zij is docente aan het Utrechts Conservatorium en maakt deel uit van het duo Peter Verduyn Lunel & Klàra Würtz.

De Hongaarse mezzosopraan Katalin Kàrolyi studeerde eerst viool en volgde daarna zangles bij Noëlle Barker en Julia Hamari. Ze vervolmaakte zich bij Rachel Yakar en René Jacobs aan de Studio Versailles Opéra. Sindsdien wijdt ze zich aan het barokrepertoire, aan kamermuziek en hedendaagse muziek.

De Kunstkerk ligt aan de Museumstraat 65 in het centrum van Dordrecht.

Datum 16 april 2009
Gemeente Dordrecht