Kanoërs kunnen vrij kamperen Nieuwe kanoroutes in de Biesbosch

20/04/2009 15:45

Staatsbosbeheer

Om de Biesbosch te verkennen is de kano hét natuurvriendelijke vervoermiddel bij uitstek. En om het kanoën nog aantrekkelijker te maken presenteren Staatsbosbeheer en de kanobonden (TKBN, NKB) zaterdag 25 april nieuwe routes. Er worden komende zaterdag ook zestien nieuwe aanlegsteigers en twee vrije kampeerplaatsen in gebruik genomen. De vrije kampeerplaatsen zijn speciaal voor de kanoërs die een lange kanotocht maken.

Nationaal Park De Biesbosch is een voor Nederland bijzonder groot kanogebied. De Biesbosch telt vele kreken en grachten die alleen voor kano's toegankelijk zijn. De natuur is er bijzonder - de kanoër vaart bijvoorbeeld pal langs beverburchten - en het is er erg stil. Kanoën in de Biesbosch is volgens Staatsbosbeheer een echte wilderniservaring.

Honderd kanoërs

Kanoën in de Biesbosch wordt met meerdere nieuwe kanoroutes, zowel in het Hollandse als het Brabantse deel, én met de nieuwe aanlegsteigers nog aantrekkelijker. Een colonne van ongeveer honderd leden van de kanobonden TKBN en de NKB gaan de routes op 25 april 'invaren'.

De kanoërs verzamelen rond 12.00 uur bij één van de vrije kampeerplaatsen, de eerste plekken in een Nationaal Park om vrij, 'wild' en gratis te kamperen. Op één van de twee vrije kampeerplaatsen opent de regiodirecteur van Staatsbosbeheer samen met de directeuren van de beide kanobonden, het vrije kamperen in de Biesbosch. Bij de kampeerplaats worden ook de nieuwe kanofolders gepresenteerd met daarin de routes en de achtergrondinformatie over Nationaal Park De Biesbosch.

Excursies

De kanoërs zullen na de opening van de kampeerplaats verschillende tochten varen waarbij de deelnemers de Biesbosch gaan ontdekken en op meerdere locaties excursies aangeboden krijgen door de boswachters van Staatsbosbeheer.





http://www.staatsbosbeheer.nl