Vereniging van Recreatieondernemers Nederland

Kleine 3 miljoen Nederlanders vieren meivakantie

Tijdens de meivakantie zullen dit jaar zoân 2,8 miljoen Nederlanders op vakantie te gaan. Hiervan zal de helft de vakantie doorbrengen in eigen land, de andere helft gaat naar het buitenland. Dit verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). De meivakantie duurt officieel van zaterdag 25 april tot en met dinsdag 5 mei, maar een aantal scholen zal twee weken - tot en met 10 mei - vakantie hebben.

Dit jaar verwacht het NBTC dat er - verspreid over twee weken - zoân 2,8 miljoen Nederlanders weg gaan, waarvan 1,4 miljoen in eigen land. Bungalows, vakantiehuisjes, tour- en stacaravans zijn de meest favoriete accommodaties van Nederlanders in eigen land. Vorig jaar gingen 3,5 miljoen Nederlanders weg met de meivakantie. Met name de hoeveelheid feestdagen (Koninginnedag, Hemelvaart en Pinksteren) deed vele scholen besluiten twee weken de deuren dicht te doen.

De totale bestedingen aan binnenlandse vakanties bedroegen in 2008 zoân 2,7 miljard euro. In de meivakantie vindt circa 8% van alle binnenlandse vakanties plaats waarbij de binnenlandse bestedingen op zoân 200-250 miljoen euro uitkomen.

Meimaand Fietsmaand
Eén van de belangrijkste activiteiten die Nederlanders ondernemen tijdens binnenlandse vakanties is fietsen. Daarom vindt in de maand mei het landelijke fietsevenement âMeimaand Fietsmaandâ plaats. Ruim 300 fietsroutes zijn uitgezet en biedt voor elk wat wils. Zo kan fietsen afgewisseld worden met een rondleiding door een authentieke molen of een proeverij van plaatselijke specialiteiten.

Voor meer informatie kijk op www.lekkerweg.nl/fietsmaand.