Gemeente Roermond

Aanstaande zaterdag Limburgse Bodedag 2009 in Roermond

Op zaterdag 25 april a.s. vindt voor de 17de keer de Limburgse Bodedag plaats. Ditmaal fungeert de gemeente Roermond als gastheer. De Limburgse Bodedag wordt georganiseerd door de medewerkers van de afdeling Facilitaire Zaken van de gemeente Roermond in samenwerking met de Bodekring Limburg.

De Bodekring Limburg is een vereniging waarbij de bodes alle Limburgse gemeenten, de Provincie en de Waterschappen zijn aangesloten. De in 1992 opgerichte Bodekring stelt zich tot doel om de onderlinge contacten te versterken, de belangen te behartigen en eventuele ervaringen uit te wisselen. De bode is uiteindelijk de spil binnen een organisatie waar alles om draait en waar iedereen altijd een beroep op kan doen.

De Commissaris van de Koningin in Limburg, de heer L. Frissen, is beschermheer van de Bodekring Limburg.

De vroegere burgemeester van de voormalige gemeente Heel, de heer van Soest, thans burgemeester van de gemeente Boxmeer, is erelid van de Bodekring Limburg. In zijn Limburgse periode heeft hij heel veel voor de Bodekring betekend.

Hoogtepunt is de jaarlijkse Bodedag, waarbij, zoals gezegd, dit jaar de gemeente Roermond als gastheer fungeert.

De belangstelling voor de Limburgse Bodedag is nog nooit zo groot geweest. In totaal hebben zich 90 bodes en circa 30 partners aangemeld.

Programma:

Om 11.15 uur worden de geüniformeerde bodes en hun partners in het stadhuis door burgemeester Henk van Beers ontvangen. Aansluitend is er een jaarvergadering. Tijdens de jaarvergadering mogen de partners van een rondleiding door Roermond genieten. Na een kleine lunch krijgen de deelnemers aan de Bodedag in Maasniel een verrassingsprogramma voorgeschoteld. De Limburgse Bodedag wordt afgesloten in de Tuinzaal van het Stadhuis.
Publicatiedatum: 22-04-2009 Bijgewerkt: 22-04-2009