Gemeente Spijkenisse


Werkzaamheden metrobaan De Akkers - Spijkenisse Centrum

22 april 2009

Kaart werkzaamheden metrobaan 2009

Hierdoor rijdt van zaterdag 25 april tot en met zondag 03 mei 2009 er geen metro tussen De Akkers en Spijkenisse Centrum.

Van zaterdag 25 april tot en met zondag 03 mei 2009 (meivakantie) zijn er werkzaamheden aan de metrobaan tussen station De Akkers en Spijkenisse Centrum. Hierdoor rijdt er geen metro tussen De Akkers en Spijkenisse Centrum en in omgekeerde richting.

De metro's naar Schiedam, Rotterdam, Hoogvliet, Rotterdam Zuid en verder, vertrekken daarom vanaf Spijkenisse Centrum. De metro's vertrekken daar van andere perrons dan u gewend bent:
* de Calandlijn (richting Schiedam en Capelle) vertrekt van spoor 2
* de Erasmuslijn (richting Rotterdam Zuid en Centraal Station) vertrekt van spoor 1

Let op: hier kan van worden afgeweken.

Tussen De Akkers en Spijkenisse Centrum en in omgekeerde richting rijden pendelbussen. Uw extra reistijd zal 10 tot 15 minuten zijn als u voor uw bestemming gebruik maakt van de pendelbus.

Tijdens de spits metro Erasmuslijn tot Hoogvliet Tijdens de spitsuren zal de Erasmuslijn met een aantal ritten niet op Spijkenisse Centrum maar op Hoogvliet beginnen en eindigen. Hierdoor rijdt de Erasmuslijn vanaf Spijkenisse Centrum en Zalmplaat elke 10 minuten in plaats van elke 5 minuten. Dit kan tot drukkere metro's leiden. Vanaf station Hoogvliet is er wel elke 5 minuten een Erasmuslijnmetro. De Calandlijn rijdt een ongewijzigde 10 minuten frequentie.

Pendelbussen
De pendelbussen stoppen bij de stations De Akkers, Heemraadlaan en Spijkenisse Centrum (perron C en D). De bussen rijden elke 4 tot 5 minuten, tijdens de spitsuren rijden er meer bussen.

Goed om te weten: Reizigers in een rolstoel krijgen zo nodig vervoer-op-maat aangeboden. In de pendelbus kan de fiets niet meegenomen worden.

Vervoerbewijs
In de pendelbus is, net als in de metro, alleen de OV-chipkaart geldig; de kosten zijn gelijk aan het reizen per metro op het traject. Reist u met een OV-chipkaart vergeet dan niet om in- en uit te checken, ook als u overstapt!

Meer informatie
Informatie over deze omleiding en de dienstregelingen is terug te vinden in de folder (zie bijlage) en op de website van de RET. Voor reisinformatie van adres naar adres surft u naar REISwijzer 9292ov.nl of u belt met 0900-9292. (EUR 0,70 per minuut).

Externe links


* Reisinformatie Openbaar Vervoer 9292ov [Let op! De website www.9292ov.nl opent in een nieuw venster]

* RET

Bijlagen


* Werk aan metro meivakantie 09 Folder werkzaamheden metrobaan Spijkenisse april / mei 2009 met dienstregeling pendelbus (pdf; 775 KB)