Ingezonden persbericht


Zaterdag 25 april: finale van 'Gipsy Talents' 2009 in De Verkadefabriek, 's-Hertogenbosch.

Het International Gipsy Festival Tilburg organiseert voor de tweede maal een talentenjacht onder sinti- en romajongeren. Het belangrijkste doel hiervan is het vergroten van hun kansen richting een professionele podiumcarriëre. In de afgelopen voorronden konden de deelnemers hun kunsten presenteren voor een jury betaande uit professionals in de zang,- dans, instrumentale muziek ­ en performancewereld. Het was geen gemakkelijke taak om de finalisten te kiezen: het niveau lag erg hoog en iedereen verdiende het om door te gaan. Maar wie de lat niet haalde wordt zeker niet vergeten.

De jongeren die door zijn naar de finale in 's Hertogenbosch zijn: in de categorie zang: Nidja Prisor (21 jr) en Leolena Galjus (17 jr) in de categorie dans: Rilana Bierens (14 jr) en Raani Slieker (14 jr) in de categorie muziek maken: Florin Lincan (13 jr, cimbaal) en Silvu Tanasa (14 jr, viool) Deze zes talenten gaan nog één keer de strijd aan op 25 april in de Verkadefabriek aan de Boschdijkstraat 45 in 's-Hertogenbosch. Aanvang 13.00 uur, entree is gratis.

De winnaars van iedere categorie maken kans op een optreden op het international Gipsy festival op 1 juni aanstaande in Tilburg, tevens op optredens bij de door het land trekkende Gipsy Roadshows, het volgen van lessen door professionele leraren of het opnemen van een professionele CD of videoclip.

In de pauze, tijdens het juryberaad, treden de winnaars van Gipsytalents 2008 op: the Basily Boys* en Tamara Gossing. Tevens wordt hun gezamenlijke videoclip vertoond.

Bij GipsyTalents 2008 wonnen The Basily Boys* in de categorie muziek maken en Tamara Gossing in de categorie dans. De aanmoedigingsprijs was voor Leolena Galjus. Hun videoclip is te bekijken op http://www.gipsyfestival.nl/


* The Basily Boys waren afgelopen jaar al drie maal op tv: bij VARA's 'De wereld draait door', VPRO's 'Vrije Geluiden' en SBS6' 'Holland 's got Talent' alwaar ze a.s. 16 mei terugkeren.



Ingezonden persbericht