Ingezonden persbericht


Persbericht

Kop van Goeree en Schouwen-Duiveland als eerste bestemmingen te zien in `Wiekent Nederland!?'

Domburg, 17 april 2009

Kop van Goeree en Schouwen-Duiveland zijn op 25 april om 19.00 uur als eerste bestemmingen te zien in het nieuwe RTL 4 programma `Wiekent Nederland!?'. In dit programma staat toeristische beleving in eigen land centraal.

In Wiekent Nederland strijden elke week twee duo's van Bekende Nederlanders tegen elkaar, die in een spel hun kennis van de verschillende regio's testen en de bezochte regio nog beter leren kennen en beleven. Het programma begint met een uitgebreide introductie van de regio. Daarna reizen de BN-ers kriskras door de regio en gaan ze op verschillende locaties de strijd met elkaar aan. Ondertussen kan de kijker genieten van de mooie omgeving en krijgen zij aanvullende informatie en tips voor extra activiteiten in de regio. Het programma wordt gepresenteerd door Nicolette van Dam.

In de eerste aflevering is te zien hoe duo acteurs Eric Bouwman en Robin Zijlstra het op Schouwen- Duiveland en de Kop van Goeree opnemen tegen modeontwerpster Judith Osborn en fashion director Bastiaan van Schaik. In een spannende strijd wordt bovendien de kennis over Zeeland op de proef gesteld. De twee teams gaan in de uitzending onder andere Stellendamse garnalen pellen, blokarten op de Brouwersdam, pijlerklimmen op Neeltje Jans en op ontdekkingstocht op de Kop van Schouwen.

De eerste aflevering van `Wiekent Nederland' is zaterdag 25 april prime time om 19.00 uur te zien op RTL4. De uitzending wordt mogelijk gemaakt door Promotie Zeeland Delta, provincie Zeeland, de Europese Unie (Leader+), Landal Greenparks Port Greve, gemeente Goedereede, VVV Schouwen- Duiveland en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen.


Noot voor redacties


Informatie voor de redactie (