Ingezonden persbericht


Expositie Electron-cursisten in de StadsGalerij Breda

Zo'n dertig amateurkunstenaars uit Breda en omgeving exposeren van 21 tot 26 april bij de StadsGalerij Breda, elke dag van 13.00 tot 17.00 uur. TAT-ART-CLASS bestaat sinds 2002 en het is het de eerste keer dat deze club naar buiten treedt. Cursisten krijgen begeleiding van de Russische kunstenares Tatjana Korchagina, die sinds 1991 in Breda woont, schildert, exposeert en lesgeeft. Dit doet ze in het gebouw van Electron.

Zij deelt haar ervaringen, denkt mee, stimuleert de creativiteit en probeert originaliteit te ontwikkelen. Doel van de cursussen is de deelnemer helpen de basis te leren kennen, zichzelf te ontwikkelen in een eigen richting die hij/zij zelf bepaalt. De expositie zal dan ook ongekend gevarieerd zijn.

Ook enkele cursisten van atelier "Portret boetseren" van Wick Akkermans zullen hun werk tijdens deze expositie tentoonstellen.

Sinds vorig jaar haar cursussen opgestart in het portretboetseren met model.

Het gezicht is de spiegel van de ziel.

De cursisten nemen kennis van de anatomie van het gezicht en leren te modelleren in klei wat gezien wordt. Daarbij wordt de individuele ontwikkeling en stijl gestimuleerd.

Enkele cursisten van deze "koppenklas" zullen hun ruimtelijke portretten op de expositie tonen.

Feestelijke presentatie met muziek van Duo ParaPart 25 april om drie uur. U bent van harte welkom.