Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ZOO'TJE ONGEREGELD BIJ EXPEDITIE ECODROME ZWOLLE

Kleine dieren met grote namen te zien in themapark tijdens meivakantie

Zwolle, dinsdag 21 april 2009 ­ Lijkt een neushoornkever meer op een neushoorn of op een kever? En een buffaloworm? Of een luipaardgekko? Tijdens de meivakantie wordt het een ZOO'tje in Expeditie Ecodrome Zwolle. In de expositie 'ZOO'tje', die zaterdag 25 april opent, staan kleine dieren die de naam van een groot dier in zich dragen centraal en kunnen bezoekers ontdekken waarom deze dieren genoemd zijn naar hun grote naamsgenoten.

Bezoekers komen in 'ZOO'tje' oog in oog te staan met onder meer een levende tijgerpython, luipaardgekko, drakenvis, zebragrasmuis, vliegend hert, neushoornkever en buffaloworm. Ook zijn er diverse (opgezette) dieren en prachtige foto's van dieren met grootse namen aan het ZOO'tje toegevoegd. Tijdens de rondgang door de ruimte wordt al snel duidelijk waaraan de dieren hun grote namen danken en blijkt dat sommige kleine dieren nóg gevaarlijker zijn dan hun grote 'broers'!

Doehoek

Tijdens de hele meivakantie is er een 'doehoek' ingericht waar kinderen kunnen knutselen, kleuren en geschminkt kunnen worden. Er zijn diverse voederpresentaties bij de otters en kinderen kunnen op zoek gaan naar het goud der dwazen, fool's gold, in de goudmijn. Ook kan er naar hartelust worden gegraven in het mammoetgraf.

Sta voor aap

Vanaf zaterdag 25 april is een nieuwe foto-expositie te zien van de Vereniging voor Natuurfotografen uit Apeldoorn. Bovendien komt op vrijdag 1 mei de WNF-bus naar Expeditie Ecodrome Zwolle. Kinderen kunnen daar hun eigen 'Sta voor aap'-commercial opnemen. De gemaakte filmpjes zijn later terug te vinden op YouTube. Expeditie Ecodrome Zwolle (Willemsvaart 19, Zwolle) is tijdens de meivakantie dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur.
---