Ingezonden persbericht

KOM IN DE STEMMING OP 25 EN 26 APRIL MET HET PAARDENWEEKEND OP Z@PP

Vanaf 27 april is bij Z@PP op 3, elke doordeweekse dag om 18.00 uur, een aflevering te zien van de nieuwe paardensoap Amika (TROS). Om in de stemming te komen staat in het weekend van 25 en 26 april draait het in de programmering de hele dag om paarden. Op Z@PP zie je dan de leukste paardenseries en films en bovendien staat ook Z@ppsport op zondag 26 april in het teken van deze prachtige dieren.

Amika draait al een jaar op de Belgische televisie en is daar razend populair. De paardensoap speelt zich af op en rond de manege 'De Paardenhoeve'. Herbert de La Fayette is schatrijk en de eigenaar van de manege. Zijn dochter, Marie-Claire is verwend en brengt al haar tijd door op de manege. Merel is een lieve meid die gek is op het verzorgen van paarden, en brengt samen met Jan, de stalknecht ook veel tijd door in 'De paardenhoeve'. Al is dat niet naar de zin van Marie-Claire en haar vriendinnetjes. Deze nieuwe serie is tot en met 3 juli op alle doordeweekse dagen om 18.00 uur te volgen bij Z@PP op 3. En voor diegenen die een aflevering gemist hebben zijn op zaterdag en zondag de weekoverzichten van Amika te zien.

Om in de stemming te komen kunnen alle paardenfans het weekend voorafgaand afstemmen op Z@PP. Twee dagen lang kun je genieten van paardenseries en -films. Bovendien staat Z@ppsport op de zondag in het teken van paardensport.

Op zaterdag 25 april is om 15.30 uur in ZappBios de Noorse paardenfilm Mama Mia en ik (VPRO) te zien. Rikke is 11 jaar en woont met haar vader op een flat. Ze droomt ervan ooit een pony te bezitten. Als ze op een pak cornflakes over een wedstrijd leest waarbij de hoofdprijs een pony is, besluit ze mee te doen. Een poosje later verschijnt er een man met een pony in het smalle straatje waar Rikke woont: ze heeft de prijs gewonnen. Maar wat nu met de pony te doen? Rikke wil hem natuurlijk houden!

Op zondag 26 april start om 08.50 uur met Z@ppsport met een aflevering in het teken van paardensport en de nieuwe serie Amika. De acteurs van deze paardensoap kunnen natuurlijk al heel goed toneelspelen, maar paardrijden is even wat anders! Daarom krijgen ze les van Z@ppsporter van het jaar én top-amazone Anky van Grunsven. Z@ppsport kijkt of alle spelers echte super-ruiters
worden. Dave (10) heeft met zijn paard Bucco aan heel wat dressuurwedstrijden
meegedaan. Alleen de muziek waarop hij een kür maakt vindt hij niet echt cool.
Hij wil graag eens rijden op hip hop muziek! Ron zorgt ervoor dat hij
een stoere kür kan maken met zijn grote idool Laurens van Lieren, een
van de talentvolste ruiters van Nederland.

Om 12.00 uur start in Z@PPBios de paardenfilm: Een paard voor Danny (TROS).
Danny is een 11 jarig meisje die meer over paarden weet dan de meeste volwassenen. Op een dag komt haar grote droom uit en kan zij en samen met twee vrienden een paard kopen. Danny steekt hier al haar tijd in. Ze wil de simpele hengst Tom Thumb trainen om er een racepaard van te maken. Tot ieders verbazing wint Tom Thumb uiteindelijk de bekende Tucker Race, maar loopt helaas een pijnlijke blessure op gedurende deze wedstrijd Hij is tijdelijk uitgeschakeld nog mee te doen met andere races. Wat gaat Danny hieraan doen...

Tussen 13.20 uur en 15.30 uur worden achtereenvolgens vijf afleveringen van de serie Black Beauty (TROS) uitgezonden.
Episode. 1 De Vluchteling
Dr. Gordon, een veearts uit London, bezoekt samen met Vicky en Kevin zijn huishoudster die in het binnenland woont. Vicky en Kevin vinden vlakbij in het bos een ziek zwart paard. Ze zorgen goed voor haar en zij wordt al snel beter. Ze noemen haar Black Beauty.
Episode 2. De Gijzeling
Als Kevin en Vicky een kijkje gaan nemen in de stal van Black Beauty blijkt dat er een man zich heeft verstopt in de stal. Ze mogen van hem niemand vertellen dat hij daar zit. Gebeurt dit wel, dan zal hij Black Beauty pijn doen. Hoe loopt dit af?
Episode 3. De Pony uit de Kolenmijn
De jonge medewerker Billy is niet zo blij, want zijn trouwe paard dat jaren met hem samen heeft gewerkt in de kolenmijn is ziek en hij heeft geen geld om goed voor hem te zorgen. Gelukkig weet Vicky samen met Black Beauty een oplossing.
Episode 4. De Paardendieven
Twee paardendieven hebben Black Beauty gestolen en zich in het bos verstopt. Maar plotseling lopen ze alle drie gevaar als ze zich in een gebied begeven waar springstof tot ontploffing wordt gebracht. Gelukkig toont Black Beauty zich dapper en weet ze wat ze moet doen. Kan Black Beauty op tijd ontsnappen?
Episode 5. Op de Vlucht
De buurman van Kevin & Vicky is de weduwenaar: Mr Abbott. Hij doet erg gemeen tegen Black Beauty, dit komt omdat zijn vrouw jaren daarvoor is verongelukt toen ze op een zwart paard reed. Sinds die tijd vindt hij paarden maar helemaal niks. Kan Black Beauty daar verandering in brengen?

We sluiten om 15.30 uur af met de paardenfilm Trigger (NCRV). Wanneer Alise met haar vriendin Rebekka naar school fietst, stormt er een losgebroken paard op hen af. Het lukt hen op het nippertje om het dier op te sluiten en Alise gaat hulp halen. Maar wie zal haar helpen: haar drukbezette ouders of haar norse opa? Ook van de eigenaar van het paard kunnen ze geen hulp verwachten. Integendeel, hij wil het dier laten slachten! De vriendinnen hebben er alles voor over om het paard te redden, maar gaat ze dit lukken?