Rijksmuseum van Oudheden
Meivakantie: 'Dorestad-activiteiten' in Rijksmuseum van Oudheden

Het Rijksmuseum van Oudheden staat tijdens de meivakantie (zaterdag 25 april t/m dinsdag 5 mei) in het teken van de familietentoonstelling 'Dorestad. Wereldstad in de Middeleeuwen'. Kinderen kunnen knutselen en puzzelen, en op zondagmiddag zijn er voor het hele gezin rondleidingen over de tentoonstelling.

Tijdens de meivakantie kunnen kinderen in de Tempelzaal van het Rijksmuseum van Oudheden een Vikingboot knutselen, het Dorestad-memoryspel doen of een grote vloerpuzzel maken. Jong en oud kan met een zelfgemaakte 'fibula' van Dorestad meedingen naar de hoofdprijs van de Dorestad-ontwerpwedstrijd. De mooiste inzendingen worden vanaf half juni tentoongesteld in het museum. Via www.rmo.nl kan dan gestemd worden op de favoriete ontwerpen. Alle activiteiten zijn gratis bij een bezoek aan het museum en geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Het Rijksmuseum van Oudheden is van 25 april tot en met 5 mei a.s. dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Op 30 april (Koninginnedag) is het museum gesloten.