Gemeente Pekela


Pekelder Oranjeconcert 2009 met Groninger Christelijk Mannenkoor Albatros



Albatros.jpg

Op zaterdag 25 april a.s. vindt in de Rooms Katholieke Kerk te Oude Pekela om 20.00 uur (kerk 19.00 uur open) het gratis toegankelijke Pekelder Oranjeconcert plaats. Het vorstelijke en feestelijke concert wordt voor de 5e keer gehouden en heeft in eerdere jaren plaatsgevonden in de Gereformeerde Kerk in Nieuwe Pekela en de Wedderwegkerk in Oude Pekela.

Tijdens het Oranjeconcert wordt veelal (licht) klassieke muziek uitgevoerd door bij voorkeur Pekelder talent. In het programma zijn natuurlijk ook muziekstukken opgenomen met een link naar ons Oranjehuis. Het Pekelder Oranjeconcert is een onderdeel van de vele activiteiten in de gemeente Pekela ter gelegenheid van Koninginnedag, de Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. De Stichting Oranje Bevrijdings Comité Pekela (OBCP) coördineert de activiteiten die door 30 Pekelder verenigingen worden georganiseerd voor de Pekelder bevolking gedurende deze feest- en gedenkdagen.

Het Pekelder Oranjeconcert wordt traditiegetrouw gehouden in het weekeinde voor Koninginnedag en mag zich door de jaren heen verheugen in een sterk groeiende belangstelling van het Pekelder publiek.

Naast een muzikaal optreden in de afgelopen jaren van een koor, orkest of zanger/zangeres zijn er ook korte toespraken door burgemeester en OBCP beschermheer Meindert Schollema, Berend de Boer namens het bestuur van de Bond van Oranjeverenigingen en OBCP voorzitter Bert Blaauw.

Deze keer verzorgt Groninger Christelijk Mannenkoor Albatros tijdens het Pekelder Oranjeconcert 2009 een avondvullend programma. Voor de liefhebbers een concert om zeker niet te missen. Het bestuur van het OBCP is er trots op dit bijzondere koor bereid te hebben gevonden het Oranjeconcert dit jaar te verzorgen.

Het internationaal bekend staande Groninger Christelijk Mannenkoor Albatros laat een keur van prachtige en verschillende muziekstijlen horen, van geestelijke hymnen naar negro spirituals en van Groningstalige muziek tot Russische volksmuziek. Natuurlijk zullen ook enkele muziekstukken te horen zijn waarmee de band met ons Koningshuis wordt onderstreept, het is tenslotte een Oranjeconcert !

Gratis entreekaarten zijn vanaf 10 april a.s. te verkrijgen bij:


- Nieuwe Pekela: Drogisterij Wieske en bakkerij Westers


- Oude Pekela: Mitra en Boetiek Fleur