Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Alblasserdam, 30 maart 2009

Verhuisbedrijf steunt hospicehuis De Cocon

Mondial Van Dijk Verhuizingen schenkt gratis verhuizing aan zorginstelling

Verhuisbedrijf Mondial Van Dijk Verhuizingen gaat hospicehuis De Cocon in Sint Anthonis kosteloos verhuizen. Directeur Roel van Dijk overhandigde de gratis verhuizing vrijdag symbolisch door een verhuisdoos aan te bieden aan coördinatoren Marijke Kemperman en Miranda van den Broek.

Het hospicehuis verhuist naar een nieuwe accommodatie omdat het huidige pand aan de Breestraat niet meer voldoet aan de normen van deze tijd. Met de verhuizing naar het nieuwe pand, net als de huidige locatie gevestigd aan de Breestraat, heeft het tehuis meer plaats voor terminale patiënten. Momenteel kunnen er drie gasten verblijven in het Brabantse hospicehuis, het nieuwe onderkomen biedt plaats aan vier gasten.

Vrijwilligers zijn het uit 1930 stammende pand momenteel aan het opknappen. Omdat het hospicehuis uit Sint Anthonis nauwelijks overheidssubsidie krijgt, is het tehuis afhankelijk van giften en sponsors. Toen Roel van Dijk, directeur van Mondial Van Dijk Verhuizingen uit Boxmeer, deze nijpende situatie ter ore kwam, bood hij spontaan een gratis verhuizing aan. Mondial Van Dijk Verhuizingen, een specialist in zorgverhuizingen, levert eveneens kosteloos verhuisdozen aan de zorginstelling.

Vrijdag werd de gratis verhuizing symbolisch - in de vorm van een verhuisdoos - overhandigd. Zaterdag 25 april zal de verhuizing plaatsvinden.

Hospicehuis De Cocon biedt mensen in de laatste fase van hun leven een waardige plaats om te sterven. Gasten krijgen in De Cocon voornamelijk medische en verpleegkundige zorg aangeboden. Het tehuis heeft twee coördinatoren in dienst die leiding geven aan zestig vrijwilligers.

Mondial Van Dijk Verhuizingen, deelnemer in Mondial Movers, is een modern verhuisbedrijf in Boxmeer. De onderneming, gevestigd aan de Sint Anthonisweg, is een specialist in zorgverhuizingen. De broers Roel en Stijn van Dijk hebben de leiding over het bedrijf. Naast zorgverhuizingen zijn ook particuliere en bedrijfsverhuizingen bij de verhuizers van Mondial Van Dijk Verhuizingen in goede handen. Bovendien is opslag een van de andere specialiteiten van het verhuisbedrijf.

Foto: Roel van Dijk, directeur van Mondial Van Dijk Verhuizingen, overhandigt symbolisch een 'gratis verhuizing' aan Marijke Kemperman en Miranda van den Broek, beiden coördinator bij hospicehuis De Cocon. Foto: Mondial Movers.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht