Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam,
7 april 2009

Dejan LaziIJ bij het Nederlands Kamerorkest

Op 25, 27 en 28 april 2009 is de pianist Dejan LaziIJ weer te gast bij het Nederlands Kamerorkest voor concerten in het Concertgebouw. In een programma rondom Chopin en Ravel speelt hij Chopins Eerste pianoconcert, Ravels Tzigane voor viool en luthéal en de orkestbewerking van Chopins Nocturne op. 32/1. Dejan LaziIJ is 'artist in residence' van het Nederlands Kamerorkest. In zijn programma's zoekt hij graag de confrontatie op van componisten die op het eerste gezicht niet veel met elkaar gemeen hebben.

In 2007 verscheen van de pianist de eerste cd in een 'liaisons"-reeks met werken van Scarlatti en Bartók op het label Channel Classics. De tweede cd in de reeks is onlangs verschenen met een Schumann-Brahms programma. De live-opname van Rachmaninovs Tweede pianoconcert samen met het London Philharmonic Orchestra onder leiding van Kirill Petrenko heeft geweldige recensies ontvangen en werd onder andere 'Orchestral Disc of the Month' in het Classic FM magazine.

Op zijn website: www.dejanlazic.com vindt u alle recensies van zijn tot nu toe verschenen cd's en leest u waar deze pianist de komende maanden in de gehele wereld concerten geeft, zowel solo met werken als J. S. Bach (Goldberg-Variations), Beethoven Sonatas, Brahms sonatas als wel met het Tweede pianoconcert van Rachmaninov: in Japan met het Yomiuri Nippon Symphony Orchestra o.a. het Residentie Orkest, Basel Chamber Orchestra en het Australian Chamber Orchestra.

LaziIJ is ook als componist succesvol. Zijn bewerking van Brahms Violinkonzert voor piano en orkest gaat op 1 oktober 2009 bij het Atlanta Symphony Orchestra onder leiding van chef-dirigent Robert Spano in wereldpremière. Solist is daarbij uiteraard Dejan LaziIJ.

Komend seizoen komt Dejan LaziIJ terug bij het Nederlands Kamerorkest met pianoconcerten van Haydn en Sjostakovitsj.

25, 27, en 28 april 2009, 20.15 uur

Concertgebouw

Nederlands Kamerorkest

o.l.v. Gordan NikoliIJ

Dejan LaziIJ, piano en luthéal.

Ravel - Pavane pour une infante défunte

Chopin - Pianoconcert nr. 1

Ravel - Tzigane voor viool en luthéal

Chopin/Stravinsky - Nocturne op. 32/1

Ravel - Suite Ma mere l'oye

*******

Perskaarten, interviews en informatie voor de redacties via Anne Christin Erbe, tel 020-521 75 53,

e-mail ace@nedpho.nl