Ingezonden persbericht



---


Onderzoek naar buurtbus tussen Steenderen en Zelhem

College Bronckhorst houdt 25 april ludieke actiedag voor buurtbus

De gemeente Bronckhorst en openbaar vervoerbedrijf Syntus onderzoeken de haalbaarheid van een buurtbus in de gemeente Bronckhorst. Het onderzoek richt zich op het in kaart brengen van de behoefte van de inwoners aan een buurtbusverbinding tussen ruwweg Steenderen en Zelhem. Ook Bronkhorst, Baak, Toldijk, Velswijk, Hengelo en Keijenborg worden in het onderzoek betrokken. De buurtbus is een welkome aanvulling op het reguliere openbaar vervoer en de regiotaxi.

Door middel van een enquête wordt verkend of er behoefte bestaat aan deze verbinding. De enquête staat vanaf heden tot en met eind april op de website van de gemeente Bronckhorst.

Wethouder voor één dag buurtbuschauffeur
Om dit onderzoek te ondersteunen wordt zaterdag 25 april een buurtbusactiedag gehouden. Op deze dag rijdt een buurtbus tussen Zelhem en Steenderen. Gelegenheidschauffeur is wethouder Glasbergen, per traject aangevuld met verschillende collegeleden en afgevaardigden van de Dorpsbelangenorganisaties. Op elke stopplaats wordt een presentatie en een korte film getoond. Inwoners kunnen hun mening geven, er worden enquêtes afgenomen en al ingevulde enquêtes kunnen ingeleverd worden. Bovendien worden de vrijwilligers van de bestaande buurtbusprojecten Zutphen-Wichmond-Vorden en Zelhem-Aalten in het zonnetje gezet.

Eenmalige buurtbusroute
De route van de buurtbus voor deze dag is als volgt:
- 10.15 uur: Zelhem - Stationsplein

- 11.00 uur: Hengelo - gemeentehuis - Raadhuisstraat
- 11.30 uur: Wichmond/ Vierakker -Ludgerus - Vierakkersestraatweg
- 12.15 uur: Baak - bij de St. Martinuskerk
- 12.45 uur: Toldijk - Café Den Bremer - Zutphen Emmerikseweg 37
- 13.15 uur: Steenderen - Café Heezen J.F. Oltmanstraat 5 Om kwart voor twee vertrekt de bus uit Steenderen en is de dag afgelopen.

Buurtbus
De buurtbus rijdt over het algemeen tussen 7 uur 's morgens en 7 uur 's avonds op maandag tot en met vrijdag elk uur. Als maandelijks minimaal 350 mensen gebruik gaan maken van een buurtbusproject dan wordt aan de belangrijkste subsidie-eis van de provincie Gelderland voldaan en kan er een buurtbusproject opgestart worden.

Hengelo (Gld), 9 april 2009
U bent van harte uitgenodigd op 25 april mee te rijden met (een deel van) de route van de buurtbus. In geval u mee wilt rijden, horen wij graag welk deel van de route u mee gaat. Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Jacqueline Willemsen, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 68. Voor vragen over Syntus kunt u contact opnemen met Remko ten Brinke: (0314) 35 01 67.


---- --