Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Alkmaar, 15 april 2009

Duizenden fietsers in Ronde van Noord-Holland

Tijdens het Noord-Hollands Wielerweekend rijden op zaterdag 25 april bijna 6000 fietsers de Ronde van Noord-Holland van Le Champion. De deelnemers voor de lange afstanden kunnen daarvoor tussen 8.00 en 10.00 uur vertrekken vanaf sporthal Oostzaan in Het Twiske of vanaf het Wielerpaleis in Alkmaar. Voor de korte afstanden kan men tot 12.00 uur starten. Vóór 18.00 uur dient iedereen weer binnen te zijn.

Vanuit Alkmaar zijn fraaie toeristische routes uitgezet over 60, 110 en 160 kilometer. Vanuit Oostzaan kan men aanvullend aan een afstand van 40 kilometer deelnemen.

De routes gaan door een groot deel van Noord-Holland langs de in bloei staande bollenvelden, langs het Noordhollands Duinreservaat, over de IJsselmeerdijk bij Medemblik en Hoorn en door de prachtige polders van de Beemster en de Schermer.

Elke deelnemer kan in eigen tempo fietsen. Men ontvangt een duidelijke routebeschrijving terwijl de parcoursen ook zijn uitgepijld met pijlen van Le Champion.

Onderweg zijn er verschillende stempel- en rustplaatsen waar de deelnemers vaak een versnapering ontvangen.

Temidden van een gezellige sfeer behoort dit recreatieve fietsevenement tot de grootste van West-Nederland.

Inschrijving is op zaterdag 25 april nog mogelijk aan de start in sporthal Oostzaan in Het Twiske of het Wielerpaleis in Alkmaar. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen daarbij gratis deelnemen. Bij de startplaatsen is voldoende parkeergelegenheid.

Nadere informatie: www.lechampion.nl

Noot aan de redactie (niet ter publicatie):
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Le Champion, mw. Annie Drost tel.075 6288483 of Jan Versteeg tel. 0251 235910. Zij maken deel uit van het organisatiecomité van deze Ronde van Noord-Holland.

Bijgaande foto kunt u rechtenvrij met naamsvermelding Foto Frits van Eck plaatsen. (opvragen bij afzender)