Ingezonden persbericht


Persbericht science center NEMO

Amsterdam, 16 april 2009

Ruimtefietsen, goochelen met getallen en meteorieten Megavolle meivakantie in NEMO

De meivakantie in NEMO zit weer boordevol leuke dingen. Er zijn spannende workshops zoals het Proef-Lab, het Test-Lab, het Elektro-Lab en het Haal-Maar-Uit-Elkaar-Lab. Ook kun je naar twee hartstikke leuke theatervoorstellingen; Goochelen met Getallen en De Balans-Show. En als een extra hoogtepunt kun je naar de nieuwe tentoonstelling Zoeken naar leven.

Spiksplinternieuw
Zoeken naar leven is een spiksplinternieuwe tentoonstelling. Je gaat op een unieke zoektocht naar de mysteries van het leven; vanaf de Big Bang tot in de verre toekomst, op aarde en in het heelal. Je kunt een echte 4.65 miljard oude meteoriet aanraken maar ook scheuren op een space bike door de ruimte en nog veel meer. Na een bezoek aan de tentoonstelling Zoeken naar leven vertel jij je vrienden, ouders en zelfs je leraar precies hoe het in elkaar zit. En het leukste is dat je bij NEMO alles zelf moet uitproberen!

Ruimtecapsules op avontuur
Ook zijn er bij NEMO ruimtecapsules op bezoek. Normaal doen ze ruimteonderzoek, nu zijn ze in NEMO om hun verhaal te doen. Ruimtecapsules vertellen je hun spannende verhaal van ruimtereizen en ruimteonderzoek. De tentoonstelling Ruimtevaart in Nederland is tot 1 juni gratis te bezoeken in NEMO.

Praktische informatie
NEMO is het grootste science center van Nederland met vijf etages vol interactie op het gebied van wetenschap en technologie. Locatie: Oosterdok 2, 1011 VX Amsterdam (bovenop de IJ-tunnel op 10 minuten loopafstand van Amsterdam Centraal Station). Openingstijden tijdens de meivakantie 25 april t/m 10 mei van 10 - 17 uur. Op Koninginnedag 30 april geslotenn. Entreeprijs ¤12,50 voor 4 jaar en ouder. Alle extraâ's zijn gratis. Voor meer informatie: www.e-NEMO.nl.

Noot voor de redactie (