Ingezonden persbericht


Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Meivakantie bij de Aviodrome:
Kinderen worden stoere luchtmachtsoldaten

Lelystad, 17 april 2009- De meivakantie, van 25 april t/m 10 mei, laat het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome niet ongemerkt voorbij gaan. Speciaal voor de jeugd gaat de Aviodrome terug naar de meidagen van 64 jaar geleden: 1940. Kinderen kunnen zich helemaal uitleven op de militaire stormbaan of ze worden omgetoverd tot een echte soldaat tijdens de marcheertraining.

Stoere soldaten
Voorwaarts... Mars! Op naar de Aviodrome! Een echte soldaat wordt je niet zomaar. Maar bij de Aviodrome in Lelystad krijgen de kinderen die het park bezoeken tijdens de meivakantie de kans om toch eens in de huid te kruipen van een echte soldaat! Dagelijks om 11:30 uur en om 14:00 uur staat een commandant klaar om de kinderen mee te nemen voor een echte marcheertraining. De kinderen zullen op een speelse manier leren lopen op commando's uit het leger. Maar wanneer je loopt als een soldaat is het natuurlijk nog echter als je er ook uitziet als een soldaat. Er staat daarom vóór de training iemand klaar met schminkstiften in legerkleuren zodat de jonge soldaatjes met camouflagestrepen op hun gezicht mee kunnen doen aan de training.

Stormbaan
Elke dag (behalve op Koninginnedag) staat er een grote stormbaan en een springkussen op het buitenterrein waarop kinderen naar hartelust kunnen ravotten en spelen. Twee keer per dag wordt er voor verschillende leeftijdscategorieën een spannende wedstrijd georganiseerd op de baan. Voor de winnaars is er natuurlijk een prijs! De allersnelste per categorie krijgt aan het eind van de vakantie een verrassingspakket thuisgestuurd! De wedstrijden vinden elke dag van 12:30 tot 13:30 uur en van 15:00 tot 16:00 uur plaats. Gewoon lekker springen op het grote springkussen dat er elke dag staat kan ook.

Cockpits open voor publiek
In de vakantie zijn de cockpits van twee roemruchte straaljager open voor het publiek. Iedereen krijgt de kans om in de cockpit van een oude Saab Viggen en MiG 21 gevechtsvliegtuig te kijken. De vliegtuigen zijn dagelijks geopend van 10:30 tot 12:30 uur en van 13:30 tot 16:30 uur. Meer informatie over het Nationaal Luchtvaart- Themapark Aviodrome kunt u vinden op www.aviodrome.nl of via het telefoonnummer 0900-AVIODROME/ 0900- 284 63 76 (25 ct. P. min.) of per e-mail via info@aviodrome.nl. Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven Lelystad is in de meivakantie iedere dag geopend van 10.00- 17.00 uur.

Klik voor meer informatie op:

* Persfoto's: www.aviodrome.nl/persfoto
* Overige persberichten: www.aviodrome.nl/nieuws/persberichten
* Perscontacten: p.vdnoort@aviodrome.nl
* Website: www.aviodrome.nl

Peter F.A. van de Noort

Collectie- en Expositiemanager, Perszaken
Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Adres:

Pelikaanweg 50
8218 PG Luchthaven Lelystad

Telefoon:

0320 - 289 858

Fax:

0320 - 289 841

E-mail:

p.vdnoort@aviodrome.nl

Website:

www.aviodrome.nl