Ingezonden persbericht


20-04-2009

Piva ziet het Zwart/Wit op de opendeurdag van zaterdag 25 april

De opendeurdag van zaterdag 25 april staat in het teken van Zwart/Wit en contrasten in het algemeen

----------
Dit weekend houdt het Provinciaal Instituut Piva zijn opendeurdag. Deze keer, omwille van de Antwerp 10 miles eens niet op zondag, maar wel op zaterdag 25 april. De deuren gaan wagenwijd open en de school toont zich in al zijn contrasten.

Het Provinciaal Instituut Piva verzorgt TSO en BSO-opleidingen in de richtingen bakkerij, slagerij, hotel en toerisme en geeft jaarlijks zo'n 900 leerlingen de basis voor een mooie toekomst. Ieder jaar opnieuw zetten deze leerlingen hun beste beentje voor op de opendeurdag en tonen hun kunnen aan familieleden en alle andere geïnteresseerden.


De bakkerij-afdeling tovert de turnzaal om tot een heerlijk ouderwetse Vlaamsche Kermis compleet met draaiorgel. De afdeling toerisme kiest dan weer resoluut voor nieuwe media met hun Wii-ski in het winterlandschap. Met hun initiatielessen djembé vullen ze perfect het thema Zwart/Wit verder in.

De leerlingen van de 7de specialisatiejaren bakkerij hebben hun GIP-proeven ook geënt op het basisthema en zullen met trots hun creaties tentoon spreiden. De slagerij-afdeling vertaalt het zwart/wit in het maken van twee soorten beulingen. De leerlingen zullen ze samen met oud-leerling Lucas Van den Eynde aan de man brengen in het eigen Piva-winkeltje.

Uiteraard mag ook de innerlijke mens niet ontbreken en worden er weer de meest fantastische gerechten tevoorschijn getoverd door de hotelafdeling. Er is keuze te over, gaande van wafels tot een à la carte restaurant in het Hof Van Leysen. Voor elk wat wils dus.

Praktische info
wanneer:
zaterdag 25 april van 11 tot 18 uur
waar:
PIVA, Desguinlei 244, 2018 Antwerpen, tel 032422600, e-mail: info@piva.provant.be

Verantwoordelijke gedeputeerde:
Inga Verhaert

Perscontact:
Ann Cleemput
directeur Piva
tel 032422600