Evangelische Omroep

Per abuis staat in mijn zojuist verzonden persbericht nog de titel van het persbericht van de uitzending van Blauw Bloed van vorige week.

Bijgevoegd het gewijzigde persbericht. De titel moet zijn:

Staatsbezoek Zweedse Koningshuis aan Nederland

Nr. 110
Hilversum, 22 april 2009

STAATSBEZOEK ZWEEDSE KONINGSHUIS AAN NEDERLAND
Blauw Bloed, zaterdag 25 april 2009 om 19.35 uur op Nederland 2

Aankomende zaterdag staat het EO-royaltyprogramma Blauw Bloed voor een groot deel in het teken van het staatsbezoek van de Zweedse koning Carl XVI Gustaf en koningin Silvia aan Nederland. Dinsdag ontving koningin Beatrix haar goede vrienden op Rotterdam Airport, waarna het Zweedse koningspaar tot en met donderdag een vol programma volgde. Blauw Bloed volgde de Zweedse royals op de voet bij hun diverse activiteiten. Zo bracht koningin Silvia samen met prinses Máxima een bezoek aan de Keukenhof en woonden ze een seminar bij over de rechten van kinderen.

Koning Carl Gustaf richtte zich vooral op meer zakelijke activiteiten, waarbij hij enkele malen werd vergezeld door prins Willem-Alexander. Het Zweedse koningspaar legde verder een krans op de Dam en bezocht een jongerenproject in Kudelstaart. Vanzelfsprekend hield koningin Beatrix een officieel staatsbanket ter ere van haar Zweedse gasten op paleis Noordeinde. Op woensdag was er tevens een regeringslunch waar naast de koningin en de Zweedse royals ook prins Willem-Alexander, prinses Máxima, prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven aanwezig waren. Het staatsbezoek werd afgesloten in de provincie Groningen, waar koningin Beatrix haar goede vrienden op het vliegveld van Eelde weer uitzwaaide.

Kledingstijl Zweedse royals
Het bezoek van de Zweedse royals aan ons land bood ons de mogelijkheid om de kledingstijl van de Zweedse koningin en haar dochters te bespreken. Blauw Bloed sprak in Stockholm met couturier Göran Alfredsson, die al heel wat jurken en mantelpakjes voor de prinsessen Victoria en Madeleine heeft ontworpen. Hij kent de stijl van de Zweedse royals dan ook als geen ander.

Doop 'Vox Máxima'
Prinses Máxima doopt vrijdagmiddag in Kinderdijk een enorm baggerschip, de sleephopperzuiger 'Vox Máxima'. Het schip zal wereldwijd bij diverse projecten worden ingezet.

Start Oranjeroute
In de aankomende uitzending van Blauw Bloed gaat de Oranjeroute weer van start. Opnieuw gingen wij naar Duitsland om nog meer locaties in beeld te brengen die een rol hebben gespeeld in de geschiedenis van de Oranjes. Deze zaterdag Hitzacker, de geboorteplaats van prins Claus, waar ook koningin Beatrix geregeld en met veel genoegen kwam.

Dit en nog veel meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland in Blauw Bloed, vanaf 19.35 uur op Nederland 2. Presentatie: Jeroen Snel.
---
Voor meer info kunt u contact opnemen met EO-communicatie, Nelleke Weeda: 035-6474357


---- --