Ingezonden persbericht


De Jonge Democraten bestaan 25 jaar!

PERSBERICHT JONGE DEMOCRATEN

Jonge Democraten vieren 25-jarig bestaan in Rotterdam

Op 25 en 26 april 2009 vindt het 54e congres van de Jonge Democraten plaats in de Arminius kerk te Rotterdam. Samen met sprekers als oud-burgemeester Ivo Opstelten, SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan en publicist Dirk Verhofstadt viert de politieke jongerenorganisatie van D66 dit weekend haar 25ste verjaardag.

De jongerenorganisatie maakt zich al sinds haar oprichting in 1984 hard voor de vrijheden en ontwikkeling van het individu en voor toekomstgerichte hervormingen van sociaal-economische voorzieningen. 'Het laatste jaar groeit de vereniging als kool. Het is goed om te zien dat zoveel jonge mensen onze sociaal-liberale visie onderstrepen. Mensen vragen niet om meer betutteling, mensen vragen om mogelijkheden zichzelf te ontwikkelen. Wij blijven ons daarvoor inzetten', aldus Landelijk Voorzitter Rob Jetten.

Op het Lustrumcongres bespreken de Jonge Democraten ook hun visie op Europa. Het campagneplan 'Europa 2.0' pleit vóór Europa, maar is kritisch en eist de broodnodige democratische hervormingen. Rob Jetten: 'De komende periode zullen de Jonge Democraten knokken voor een democratisch Europa die haar legitimiteit vindt bij de burger. We knokken voor een verbeterde versie van het tot nu toe succesvolle Europese project.'



Ingezonden persbericht