Politie Gelderland-Zuid

Aangehouden na vernieling

Tiel, 25-04-2009 o Een 32-jarige man uit Ingen is vrijdagnacht door de politie aangehouden op de Waalkade in Tiel. Hij wordt verdacht van het vernielen van een reclamebord in een zaak in de Waalstraat. Ook werd een 31-jarige man uit Lienden aangehouden voor mishandeling.

Agenten werden naar de Waalstraat gestuurd omdat daar door meerdere personen zou worden gevochten. Ter plaatse werden geen vechtenden meer aangetroffen. Wel de eigenaar van de horecagelegenheid. De agenten kregen in hoofdlijnen te horen wat er was voorgevallen.

De 32-jarige man uit Ingen, die deel uitmaakte van een grotere groep, zou een bord hebben vernield.De eigenaar zou hierover een opmerking hebben gemaakt en wilde de schade vergoed hebben.De woordenwisseling liep uit op ruzie en over en weer vielen klappen. De 31-jarige man uit Lienden zou daarbij de eigenaar van de zaak hebben mishandeld.

Omdat het signalement en de looprichting van de groep bekend was, gingen de agenten op zoek. Op de Waalkade troffen zij de bewuste groep aan. De beide mannen die aan het opgegeven signalement voldeden, werden aangehouden en ingesloten op het bureau in Tiel. De politie zal vandaag het onderzoek voortzetten. (14)

Laatst gewijzigd 25-04-2009 8:50 | © Regio Gelderland-Zuid |