Ingezonden persbericht


Kwalificatie afgelast door regen in Motegi

De Polini Grand Prix of Japan staat vandaag in het teken van de regen. De tweede vrije training in de ochtend werd in de regen verreden maar naarmate de dag vorderde kwam er steeds meer water uit de hemel. Door de regenval en de daardoor de conditie van de baan, is de kwalificatie sessies voor alle klassen afgelast. De gecombineerde vrije trainingen geven de startposities voor de race van morgen. Het DeGraaf Grand Team zal morgen met rijders Danny Webb vanaf de 13e positie starten en de Zwitser Randy Krummenacher vanaf de 22e positie.

De vrije training van de zaterdag werd wel verreden in de regen en dat pakte goed uit voor het DeGraaf Grand Prix Team. Danny Webb reed een uitstekende sessie en kwam zelfs vijf minuten voor het einde naar de eerste positie. In de laatste minuten reed Webb wederom een snelle ronde maar remde zijn Aprilia onderuit en was zijn sessie over. De kleine Engelsman wist toch nog deze vrije training op een zesde positie te eindigen.

Randy Krummenacher kon ook goed zijn weg vinden in de regen. Krummenacher bouwde zijn snelheid gestaag op en klom iedere ronde een positie op. In de allerlaatste minuut van de natte sessie wist Krummenacher naar een 13e positie te rijden. Beide DeGraaf Grand Prix coureurs wilde graag de kwalificatie in de regen rijden maar helaas werd deze sessie afgelast.

Danny Webb (13e, 2:02,637): 'Na de goede vrije training van vanochtend had ik goede hoop voor de kwalificatie. Helaas was er teveel water op de baan en besloot de organisatie de kwalificatie sessie af te lassen. Nu moet vanaf de vierde startrij aan de race beginnen maar met een zelfde start als in Qatar denk ik dat een top 10 positie moet kunnen."

Randy Krummenacher (22e, 2:04,177): "Vanochtend ging het goed in de regen en had ik nog wat reserve over. Jammer genoeg was er teveel water op de baan voor de kwalificatie en ging deze sessie niet door. Nu zal ik vanaf de zesde rij moeten starten en daar ben ik niet blij mee. Ik hoop dat de race in de regen wordt verreden en dan acht ik een top 10 finish zeker tot de mogelijkheden."

Jarno Janssen (Team Manager): "Het is bijzonder jammer dat de voor ons belangrijke kwalificatie training geen door gang vond. Beide rijders waren zeer snel vanmorgen in de regen dus we hebben vertrouwen voor morgen. Het is alleen belangrijk dat we meer tracktime krijgen zodat we meer tijd hebben om de juiste afstelling te vinden. Als het morgen regent, wordt het een race van nadenken en blijven zitten maar ik denk dat we voor het eerst een reële kans maken op een podium finish."