Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 25-04-2009

Caissière laat vriendin spullen meenemen zonder deze af te rekenen

BREDA: Een 34-jarige vrouw uit Dussen is vrijdagmiddag op haar werk, een groothandel in Breda, aangehouden ter zake verduistering in dienstbetrekking. Haar naar later bleek 41-jarige vriendin kwam bij haar enkele keren per week aan de kassa. daarbij werden dan
verschillende goederen niet op de kassa aangeslagen.

De 34-jarige vrouw was werkzaam als caissière, op camerabeelden werd gezien, dat zij enkele goederen opzettelijk niet aansloeg op de kassa. Bij nader onderzoek, door beelden met de facturen te vergelijken, bleek dat de klant, een 41-jarige Bredase, in de afgelopen weken meer bij deze caissière was geweest. De vrouwen bleken vriendinnen te zijn. Zij hebben, zo blijkt inmiddels, in de afgelopen maanden, enkele keren per week op deze manier goederen verduisterd. Het gaat onder meer om grootverpakkingen luiers, tuinschermen, een droogmolen en fotolijstjes. De buit werd onder elkaar verdeeld. De politie maakt tegen beide vrouwen proces-verbaal op.

Dronken automobiliste rijdt tegen geparkeerde auto en tuin in.

ST WILLEBRORD: De politie heeft vannacht, de nacht van vrijdag op zaterdag, omstreeks 02.30 uur op de Leeuwerikstraat een 22-jarige vrouw St. Willebrord aangehouden die verdacht worden van het rijden onder invloed. De politie gaat er aan de hand van getuigen van uit dat de vrouw met haar auto op de Leeuwerikstraat tegen een geparkeerde auto is gereden. Ze kwam met haar auto uiteindelijk in de tuin van een woning tot stilstand. Ook aan de tuin en een muurtje is schade. De bestuurster wenste geen verklaring af te leggen. Wel werkte ze mee aan de blaasproef. Ze blies 735 ugl., dit is ruim drie keer het
toegestane maximum van 220 ugl. Vanwege dit hoge percentage is haar rijbewijs ingenomen.

Dronken automobilist betrokken bij verkeersongeval

ETTEN-LEUR: Een 33-jarige man uit Etten-Leur is vannacht omstreeks
01.20 uur op de Rijsselstraat aangehouden ter zake rijden onder invloed. Ook deze automobilist was bij een verkeersongeval betrokken. Hij reed met zijn auto over de Rochussenlaan, komende uit de richting van de Markt. Op de kruising met de Rijsselstraat zag hij de van rechts komende auto bestuurd door een 19-jarige vrouw uit Etten-Leur over het hoofd.Hierdoor ontstond een aanrijding. De 33-jarige
automobilist bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 665 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij had naar eigen zeggen drie flesjes bier gedronken.

Drugsdealende zwerver moet nog straf uitzitten

BREDA: Agenten hebben vrijdagmiddag op de Slingerweg een 42-jarige zwerver aangehouden in verband met het dealen van soft drugs.

De agenten zagen dat de zwerver andere mensen in een tas liet kijken. Bij controle bleek dat er in de tas vier plastic zakken, met daarin een grote hoeveelheid gripzakjes met wiet zaten. De verdachte sloeg op de vlucht maar kon na een achtervolging alsnog worden aangehouden. Aan het bureau bleek dat er nog drie onherroepelijke vonnissen van respectievelijk 15, 6 en 9 dagen tegen hem openstond. Hij is daarom voor 30 dagen ingesloten.

Rustige dienst horeca agenten, politie op zoek naar eigenaren jassen

BREDA: De politie heeft tijdens het horecatoezicht van vrijdagavond en de daarop volgende nacht een rustige dienst beleefd. Er werd geen enkele aanhouding in het uitgaanscentrum verricht.

Er was veel publiek op de terrassen. De agenten hebben alleen op de Visserstraat een opstootje tussen twee groepen beëindigd. Er werden in een snackbar drie zwarte damesjassen achtergelaten. De politie sluit niet uit dat deze jassen mogelijk elders gestolen zijn en daar zijn gedumpt. Het verzoek aan de eigenaars van deze jassen, is om zich bij de politie te melden (bureau Chasséveld).

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 25-04-2009 11:11 | © Regio Midden en West Brabant |