Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom , 25-04-2009

Veelpleger heeft na auto-inbraak glas in zijn pet en haar

ROOSENDAAL: Een 42-jarige Roosendaalse veelpleger is vannacht
aangehouden voor een auto-inbraak. Het gaat om een taxi die geparkeerd stond op het parkeerterrein van een supermarkt aan de van
Beethovenlaan. De inbreker sloeg de ruit van het rechtervoorportier in en haalde uit de auto het TOM-TOM navigatiesysteem. De agenten arresteerden hem na een intensief onderzoek omstreeks 22.50 uur op de Molenstraat. Hij bleek het glas van de inbraak nog in zijn pet en haar te hebben. Hij is inverzekering gesteld.

Een taxichauffeur uit Bergen op Zoom parkeerde vrijdagavond zijn auto even op een parkeerterrein aan de Van Beethovenlaan om een broodje te halen. Bij terugkomst bij zijn auto ontdekte hij dat er was
ingebroken. De ruit van het rechtervoorportier was ingeslagen en uit de auto was het navigatiesysteem gestolen dat de chauffeur tegen de voorruit had geplakt.

Agenten hebben direct een onderzoek in de buurt ingesteld. Zij hadden al snel een 42-jarige veelpleger op het oog die kort daarvoor in de omgeving waar de auto-inbraak plaats vond was gezien. Tijdens het onderzoek werd het gestolen navigatiesysteem in de bosschages aan de Eindstraat aangetroffen. De verdachte werd kort daarna aangehouden op de Molenstraat. In de pet die de verdachte droeg en in zijn haar werden glassplinters aangetroffen. Hij is in verzekering gesteld.

Slechts één aanhouding bij alcoholcontrole

ZEVENBERGEN: De politie heeft vannacht op de Hazeldonkse Zandweg een alcoholcontrole gehouden. Er werden 45 blaastesten afgenomen. Er bleek slechts één automobiliste, een 50-jarige vrouw uit Zevenbergen, teveel te hebben gedronken. Zij blies 250 ugl, terwijl 220 ugl is toegestaan.

Motorrijder overleden na verkeersongeval (2e bericht)

ZEVENBERGSCHEN HOEK: In aansluiting op de berichtgeving van
vrijdagmiddag, maakt de politie bekend, dat het slachtoffer van het verkeersongeval, een 38-jarige man uit Langeweg is. Hij werd op zijn motor aangereden door de bestuurder van een bestelbusje.

Vrijdagmiddag gebeurde er een verkeersongeval op de kruising tussen de Hoofdstraat en de Westelijke Parallelweg. Rond 16.15 uur reed de bestuurder van een bestelbusje over de Westelijke Parallelweg en wilde afslaan richting de Hoofdstraat. Hier zag hij vermoedelijke een motorrijder over het hoofd, die over de voorrangsweg reed. Er ontstond een aanrijding waarbij de motorrijder dusdanig gewond raakte dat hij aan zijn verwondingen overleed. Ambulance, traumahelikopter en politie werd bij het ongeval geroepen. Men heeft nog geprobeerd de motorrijder te reanimeren, maar dit mocht niet meer baten. Technisch rechercheurs verzamelden sporen voor het maken van een verkeersongevalanalyse.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 25-04-2009 11:50 | © Regio Midden en West Brabant |