Politie Zeeland


---


W-864-2009 Baldadigheid, Vlissingen
In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 03.25 uur is, aan het Bellamypark in Vlissingen, een 42-jarige man uit de gemeente Hulst aangehouden.
Rond sluitingstijd van de cafés bekeurde de politie enkele Belgen voor wildplassen. De 42-jarige man bemoeide zich hiermee en gooide met kracht de fiets van een van de agenten op de grond. Hierop werd hij aangehouden.
De man mocht het politiebureau dezelfde nacht verlaten met bekeuringen op zak voor baldadigheid en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

Z-865-2009 Aanhouding wegens vernieling, Terneuzen
In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 05.00 uur heeft politie Zeeland, aan de Lange Kerkstraat in Terneuzen, een 16-jarige jongen uit Terneuzen aangehouden wegens vernieling.
De jongen werd door de agenten op heterdaad betrapt toen hij, aan de Noordstraat in Terneuzen, de voordeurruit van een winkel vernielde. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

O-866-2009 Rijden onder invloed, Heinkenszand
In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 01.30 uur is een 26-jarige automobilist uit Heinkenszand, aan de Westdijk in zijn woonplaats aangehouden wegens rijden onder invloed.
Kort daarvoor veroorzaakte de man, aan de Stenevate in Heinkenszand, bijna een aanrijding met een politieauto. Vervolgens reed hij hard weg en verloor in een bocht naar de Westdijk bijna de controle over zijn voertuig. Hierop bracht hij zijn auto tot stilstand (hij had op dat moment nog geen stopteken gekregen).
De agenten, die hem waren gevolgd, hielden de man hierop aan.
Uit ademanalyse bleek dat de man ruim 3,2 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt, zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 8 uur.

Z-867-2009 Diefstal van boot, Sluiskil
Tussen woensdagavond 20.00 uur en vrijdagavond 22.30 uur zijn, vanaf een boot die in het kanaal in Sluiskil lag, twee koppellieren weggenomen.
De lieren wegen ruim 700 kg. per stuk. Ook is een polyester boot, van het merk Janeau, van het dek weggenomen.
De waarde van de weggenomen goederen is onbekend.

W-868-2009 Coniferenheg in brand, Middelburg
Vrijdagavond rond 22.30 uur is een coniferenheg, bij een woning aan de Jacob Catsstraat in Middelburg, in brand gestoken.
De bewoner kon de heg zelf blussen. Het totale schadebedrag is onbekend.