Politie Brabant-Noord

Horeca

Regio, 25-04-2009

's-Hertogenbosch - Drie Bosschenaren (15, 16 en 17 jaar) zijn zaterdagochtend rond half vier op de Zuid Willemsvaart aangehouden voor mishandeling van een 19-jarige man uit Rosmalen. Dit gebeurde kort daarvoor op de Sint Josephstraat. Kennelijk hadden twee groepen ruzie gekregen, waaruit de mishandeling voortvloeide. Het slachtoffer raakte niet gewond. De aangehouden jongens zijn ingesloten.

Oss - Op de Eikenboomgaard zijn twee mannen uit Gemert (24 en 22 jaar) aangehouden in verband met openlijke geweldpleging. Zij hadden kennelijk met een paar vrienden problemen veroorzaakt in een horecagelegenheid en werden buiten gezet. Ze wilden echter perse weer terug naar binnen omdat andere vrienden daar nog ruzie zouden hebben. De mannen bedreigden de portiers en vernielden de toegangsdeur van de zaak. Vrienden van de mannen bemoeiden zich met de aanhouding. Er werd een politiehond ingezet om voor de agenten werkruimte te maken. Tijdens het vervoer naar het bureau bedreigde de oudste verdachte twee agenten met de dood. Zij deden daarvan aangifte. De mannen zijn ingesloten.

Een 21-jarige man uit Veghel werd op de Eikenboomgaard aangehouden omdat hij twee vrouwen had aangerand. Hij betastte een 23-jarige vrouw uit Oss en een 17-jarige vrouw uit Berghem tegen hun wil aan de borsten. De vrouwen wezen de man aan, die nog probeerde weg te rennen. Hij kon na een korte achtervolging door agenten worden ingerekend. Hij zit vast.

Sint Oedenrode - Een 18-jarige inwoner van Sint Oedenrode is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden in zijn woning, omdat hij op het terras van een café aan de Borchmolendijk een 23-jarige plaatsgenoot had mishandeld. Het slachtoffer werd kennelijk zonder enige aanleiding geschopt en geslagen. Hij hield daar een bebloed gezicht aan over. De verdachte werd ingesloten en na verhoor in de loop van zaterdag heengezonden.

Op de Markt werd een 21-jarige inwoner van Sint Oedenrode aangehouden na de mishandeling van een 23-jarige dorpsgenoot. De twee waren in het verleden vrienden. De verdachte gaf zijn oude vriend een stomp in het gezicht. Hieraan lagen wat frustraties uit het verleden aan ten grondslag.

Boxtel - Een 19-jarige inwoner van Boxtel werd in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Rozemarijnstraat aangehouden omdat hij een man in het gezicht had gestompt. Volgens de verdachte irriteerde hij zich aan het gedrag van het slachtoffer.