Ingezonden persbericht


Wateringen, 27 april 2009

Spawnkill winnaar eerste voorronde Waterproof 2009

Afgelopen zaterdag 25 april stond Nederland 3 in Wateringen in het teken van de eerste voorronde van Waterproof 2009. Na een fijne avond werd de band Spawnkill door het publiek en de jury tot winnaar van de avond gekozen. De uiteindelijke winnaar van Waterproof speelt zaterdag 8 augustus tijdens Waterpop in het Hofpark in Wateringen.

De bands LaCourt, Orange Snow en Spawnkill stonden deze avond op het podium in het popcentrum Nederland 3 in Wateringen. Met akoestische country muziek begon singer-song writer LaCourt de avond. In plaats van de gebruikelijk 4 bandleden, stonden ze deze avond helaas maar met z'n tweeën op het podium, de jury vond toch dat je daardoor iets miste, maar het stemgeluid van de zangeres verraste iedereen. De band Orange Snow zette met hun Britse pop rock sound een commerciële act neer en de zangers en muziek waren goed op elkaar afgestemd. Spawnkill eindigde de avond met een mix van punk, rock, elektro en wave, waarbij de zang niet helemaal tot z'n recht kwam, maar de variatie in de muziekkeuze met DJ en goede gitaarrifs was voldoende om als winnaar uit de bus te komen.

Op 13 juni neemt Spawnkill het op tegen de winnaars van de andere voorrondes: zaterdag 2 mei met de bands Queen Bee, Annatar en Burning Sensation, zaterdag 16 mei staan Headblow, Crimson Sky en Allison op het podium en zaterdag 23 mei is het de beurt aan Coco Bowles, Neree en Unzip the Catfish.

Per abuis is in eerder publicaties de datum van de finale verkeerd vermeld, de finale van Waterproof 2009 is op zaterdag 13 juni in Nederland 3 in Wateringen. De presentatie van deze finale is in handen van WOS DJ Rob Kemperman.

De 32e editie van het gratis toegankelijke festival Waterpop is zaterdag 8 augustus 2009. Van 13.00 tot 23.00 uur is er in het Hofpark te Wateringen live muziek, de festival markt, theateracts en verschillende kinderactiviteiten.


---