Gemeente Schiedam


April 2009

Samen met Leontien op de fiets

29 april 2009

In de wijken Oost, Nieuwland en Groenoord geeft de Stichting Welzijn Schiedam (SWS) sinds enige tijd fietslessen voor vrouwen. Deze komen voort uit het project Ik Fiets van de stichting Leontien Total Sports van voormalig Olympisch kampioen Leontien van Moorsel. Met de fietslessen wordt ingespeeld op de behoefte van een groot aantal migrantenvrouwen om te leren fietsen. Op deze manier kunnen migrantenvrouwen en Nederlandse vrouwen elkaar ontmoeten en (beter) leren kennen.

Op zaterdag 25 april vond onder leiding van Leontien van Moorsel een fietsclinic plaats voor de vrouwen die de fietslessen hebben afgerond. Deze tocht door Schiedam ging van start en eindigde bij De Blauwe Brug. De dames troffen het met het weer, want de tocht vond plaats met een heerlijk lentezonnetje in het gezicht! De clinic vormde een voorbereiding voor Leontiens Ladies Ride op zondag 17 mei. Dit is een tocht van 35 kilometer door Rotterdam voor alle vrouwen, ongeacht leeftijd, ambitie of soort fiets.

Meer informatie over deze tocht kunt u vinden op www.leontiensladiesride.nl en www.ikfiets.nu. Als u ook wilt meedoen aan de fietslessen van SWS of Leontiens Ladies Ride kunt u zich aanmelden in uw eigen wijkcentrum of via telefoonnummer 010-2470464.


Klik hier voor meer informatie. Zie het origineel