Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Tweede Tjeukemeerfair in Delfstrahuizen

Sjoeke en Margje bekijken Tjeukemeer van bovenaf

DELFSTRAHUIZEN - De geschiedenis van het Tjeukemeer wordt op zaterdag 25 april levensecht nagespeeld. 'Sjoeke' en 'Margje', uit de oude legende, zullen vanaf enorme hoogte het Tjeukemeer overzien. Geheel volgens het verhaal, zal het tweetal aan de grond een vuur doven met water of melk. Dit zal gebeuren als openingsact van de tweede Tjeukemeerfair, in en rondom de boerderij van Bjusterbaerlik Boerderijrecreatie aan de Marwei 124A.

Als Sjoeke en Margje vaste grond onder de voeten hebben, is het de beurt aan de bezoekers van de markt. Zij kunnen plaatsnemen in de kraan en het Tjeukemeer vanaf tientallen meters hoogte bekijken. Bovendien zijn Sjoeke en Margje niet de enige bijzondere gasten op de fair. Het is namelijk mogelijk om een 'meet and great' te hebben met Steven de Jong. De bekende acteur en regisseur van onder meer Snuf de Hond en De Kameleon, komt in de namiddag langs om bezoekers de hand te schudden. Verder zijn er de hele dag door diverse acts en activiteiten, waaronder een tochtje met een boot op zonne-energie, een vogelwandeltocht en een demonstratie beeldhouwen.

Goede doelen
Naast vele gezellige kraampjes van de lokale en regionale middenstand, presenteren zich ook een aantal goede doelen op de fair. World Servants, een groep jongeren uit Echtenerbrug die bouwprojecten gaat doen in ontwikkelingslanden, krijgt een deel van de opbrengst van de fair en helpt mee bij de organisatie. Kinderkoor de Marklanken verzorgd tweemaal een optreden.

Geeske Holtrop en Antje de Boer, beide organisatoren van de fair, hopen op een hoog bezoekersaantal. Geschat wordt dat dit rond de 5000 mensen zal liggen. De organisatoren hebben met de fair een bijzondere doelstelling. Ze hopen dat op deze dag de pracht van het Tjeukemeer zichtbaar zal worden en dat het publiek zal genieten van de natuur. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar via warenhuis de Boer te Delfstrahuizen. Onder de bezoekers wordt een zogenaamde 'inboeringscursus' verloot.



Ingezonden persbericht