Gemeente Vlaardingen


Grote brand bij automaterialenzaak Stalhie in Vlaardingen

25 april 2009

Vanmiddag om 17.10 uur heeft een grote brand gewoed in automaterialenzaak Stalhie aan de Van Beethovensingel in Vlaardingen. Het bedrijf is volledig uitgebrand en er ontstond hevige rookontwikkeling. Om 19.00 uur gaf de brandweer brandmeester. Bij de brand zijn gasflessen en spuitbussen autolak geëxplodeerd. Er zijn geen gewonden gevallen.

Bij de brand is ook asbest vrijgekomen. Deze asbestdeeltjes zijn terecht gekomen op de hoofdrijbaan en in de grasperken langs de Van Beethovensingel. De asbest is afkomstig van de gevel van het gebouw. De politie heeft in een straal van 30 meter de toegangswegen afgesloten. In de omliggende straten zijn wel asdeeltjes neergekomen, maar dit is zeker geen asbest. De brandweer en de DCMR hebben de wijk gecontroleerd en de asdeeltjes laten onderzoeken in een laboratorium.

Het gebied rondom het pand is afgezet vanwege instortingsgevaar en de Van Beethovensingel blijft ook nog de komende nacht en zondag gestremd. De prioriteit ligt bij het opruimen van de asbest. Zondag om 07.00 uur begint een gespecialiseerd bedrijf met het opruimen van de asbestresten. Zodra dat gebeurd is, wordt onderzocht wat de oorzaak is van de brand.

De eigenaren van het pand zijn op de hoogte gesteld van de brand en de bewoners van de omliggende woningen zijn opgevangen. Omwonenden worden per brief geïnformeerd.