JCI Eemland voert in Amersfoort actie tegen malaria


25 april: JCI Eemland zet Wereld Malaria Dag in teken van zoveel mogelijk muskietennetten

AMERSFOORT, 20090422 -- Op zaterdag 25 april is het Wereld Malaria Dag. Dan voert JCI (Junior Chamber International) Eemland actie in de strijd tegen malaria. JCI is een netwerk voor persoonlijke ontwikkeling voor ondernemende mensen tot 40 jaar. In Amersfoort wordt campagne gevoerd met als doel om zoveel geld in te zamelen voor de aanschaf van muskietennetten. Ook op andere plaatsen in Nederland wordt door JCI afdelingen actie gevoerd.

Kortom, voor JCI Eemland is het Nothing but Nets. Want één net = drie levens gered!

De bestrijding van malaria is het landelijke goede doel van JCI dat hiermee aansluit bij millenniumdoel 6, `Malaria de wereld uit' van de Verenigde Naties. In samenwerking met de VN Foundation worden muskiettennetten gedoneerd en voorlichting gegeven op plekken in de wereld waar veel kinderen sterven aan de gevolgen van malaria.

JCI Nederland werkt samen met de UN Foundation aan de uitrol in Sierra Leone. Daar worden zoveel mogelijk muskietennetten verstrekt. JCI heeft als doel om ¤ 133.333,00 in te zamelen. Cordaid legt 75% van dit bedrag bij, dus ¤ 100.000 maximaal. Daarmee is de doelstelling 233.000 euro bijeen te brengen. Hiermee kunnen 90.000 mensen beschermd worden tegen malaria .

"Het is fantastisch om met zoveel JCI afdelingen tegelijkertijd campagne te voeren", zegt Corina Poldervaart, voorzitter JCI Nederland. "Een muskietennet kost ¤ 7,50 -. Dat is een klein bedrag, zeker als je bedenkt dat voor dit bedrag het transport en goede voorlichting ter plaatse wordt geregeld. Ik heb er alle vertrouwen in dat wij op 25 april goede resultaten boeken", aldus Poldervaart. "En we gaan uiteraard ook na 25 april door met het inzamelen van geld voor muskietennetten."

Over malaria
Malaria eist in Afrika ieder jaar twee miljoen dodelijke slachtoffers, waarvan ruim een miljoen kinderen jonger dan vijf jaar. Met dagelijks 3.000 slachtoffers is malaria de hoofdoorzaak van kindersterfte in Afrika. Voornamelijk omdat er geen geld is voor muskietennetten. Daarom zet JCI zich in om zoveel mogelijk muskietennetten te verstrekken en zo malaria de wereld uit te helpen. Voor meer informatie: www.jci.nl, www.nothingbutnets.net

Over Junior Chamber International
JCI is het toonaangevende wereldwijde netwerk van ondernemende mensen tot 40 jaar. JCI biedt haar leden ontwikkelkansen en stelt hen zo in staat positieve veranderingen in de samenleving teweeg te brengen. De organisatie heeft geen politieke of religieuze achtergrond. JCI telt meer dan 160.000 leden in ruim 110 landen en 5.000 lokale organisaties.

JCI Nederland is al ruim 50 jaar actief en telt meer dan 2.300 leden verdeeld over 100 lokale organisaties (ofwel `kamers'). Voor meer informatie over JCI: www.jci.nl.

JCI Eemland