Ingezonden persbericht


Presentatie: Nuweira Youskine

Zaterdag 25 april 18.00-19.00 uur radio 5 (747 AM)

Islam in Europa, deel 12: Duitsland.
Enige tijd geleden bleek uit onderzoek van de Duitse Bertelsmann-stichting dat Duitse moslims zeer religieus georiënteerd zijn, zowel in het dagelijks leven als in hun eigen overtuigingen. Politiek speelt voor hen slechts een ondergeschikte rol. De Duitse overheid daarentegen wil al lange tijd een betere grip op haar islamitische onderdanen krijgen en heeft een kleine twee jaar geleden een contactorgaan voor Duitse moslims en de overheid opgericht.

Woedt er bij de Oosterburen een vergelijkbaar islamdebat als in Nederland? En hoe beleven de Duitse moslims hun geloof in het allergrootste land van de Europese Unie? Correspondent Laurens Boven ging op zoek naar de antwoorden.

In de studio spreekt Nuweira Youskine verder met hoogleraar sociologie Ruud Koopmans. Koopmans werkt zowel aan de Vrije Universiteit Amsterdam als bij het Wissenschaftszentrum Berlin für Sozialforschung (WZB) in Berlijn. Hij verwierf bekendheid in Nederland met een artikel waarin hij stelde dat het Nederlandse multiculturele beleid helemaal mislukt was en dat de positie van Turkse migranten in Duitsland beter was dan die van Turkse migranten in Nederland.

Meer informatie:
NIO Nederlandse Islamitische Omroep 035 - 677 27 27 Mohamed Bouzia (eindredacteur NIO) M 06-30723166.
(mohamed.bouzia@islamitischeomroep.nl)