StraatSterren laten Vrolikstraat stralen


Buurtbewoners doen het zelf

AMSTERDAM, 20090424 -- De bewoners van de zeer multiculturele Amsterdamse Vrolikstraat nemen zelf het heft in handen tegen zwerfvuil en achterstalling onderhoud. Op zaterdagochtend 25 april van 10.00 tot 13.00 uur vrolijken ze samen hun straat op. Heel ouderwets worden de stoepen geveegd, de geveltuintjes en boomperken van zwerfvuil verlost en van verse planten voorzien. De afvaleilanden worden smetteloos schoon geboend.

Als het werk gedaan is er rond 12 uur een doe-het-zelf lunch op het speelterreintje, hoek Iepenweg, bij het monument ter herinnering aan Zulbye (1993).

Dynamo en het stadsdeel hebben mijn initiatief ondersteund en helpen die dag mee, net als enkele actieve Vroliksstraatbewoners. Er is bij de lunch ook iemand aanwezig die van alles zal vertellen over het adopteren van een afvallocatie. Het adopteren van een afvallocatie is een succesvolle actie waarbij bewoners een afvaleiland schoonhouden en een speciaal telefoonnummer gebruiken om verkeerd aangeboden afval direct te laten weghalen.

Ingezonden persbericht